Mercimek Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı köftelik bulgur (kısırlık)
- 3 su bardağı su
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Mercimek Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kırmızı mercimeğimizi yıkayalım ve uygun bir tencereye alalım.
- Üzerini 3 su bardağı su ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
- Ardından üzerine bulgur ve baharatları da ek ederek kıvam alana kadar karıştıralım.
- Harcımız yoğunlaştıktan sonra modüller alalım ve elimizle yuvarlayarak top halini verelim, servis tabağına dizelim.
- Salçalı sosumuzu ve yoğurtlu sosumuzu yapalım.
- Son olarak mantılarımızın üzerine evvel sarımsaklı yoğurdu akabinde salçalı sosu gezdirerek servis edelim.
Mercimek Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.