Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Parmak Yedirten Karnıyarık Tarifim

Parmak Yedirten Karnıyarık Tarifim
0
32

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
parmak-yedirten-karniyarik-tarifim.jpg

Parmak Yedirten Karnıyarık Tanımım İçin Malzemeler


Harcı için;
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 gr kıyma
  • Bir demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz ,karabiber ve isteğe nazaran baharat sarımsak tozu da olabilir
Diğer gereçler;
  • 4 adet patlıcan
  • 1-2 adet taze biber
  • 1-2 domates süslemek için

Parmak Yedirten Karnıyarık Tanımım Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp evvel 400 gr kıymayı sonra da bir baş soğanı ekliyoruz kavuruyoruz .
  2. Kıymalar kavrulduktan sonra üstüne bir yemek kaşığı karışık salça ,bir çay kaşığı tuz ,karabiber ,sarımsak püresi ve iki yemek kaşığı domates püresi ekliyoruz.
  3. Fırını açıyoruz 180 derece evvelce ısıtalım .
  4. Bir tutam ince kesilmiş maydanoz da ekleyip maydanozlar yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz. Bu karnıyarık harcımız.
  5. 2 tane domates bir iki tane biberi süslemek için evvel yıkayıp sonra kesiyoruz ufak ufak.
  6. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyuyoruz ,sonra 15 dk tuzlu suda beklettikten sonra suyunu süzüp büyük bi tavaya tavanın çeyreği kadar sıvı yağ koyup kızdıktan sonra patlıcanları atıyoruz.
  7. İyice yumuşayana kadar kızartıyoruz.  ( kızartma sürecinde sabırlı olun )
  8. Patlıcanlar kızardıktan sonra peçete ile yağını alıyoruz .
  9. Büyük bi fırın tepsisine yağlı kağıt serip patlıcanları diziyoruz.
  10. Sonra patlıcanları hafif üstünü kaşıkla yavaşça bastırıp üstüne kıymalı harcı ekliyoruz .
  11. Sonra en son üstünü domates ve biberle süsleyip evvelden ısıttığımız fırında 180 derece 45-50dk ortası pişiriyoruz denetimli olarak.
Parmak Yedirten Karnıyarık Tanımım Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Buzluk Karnıyarık Tanımım İçin Materyaller 6 adet küçük uzunluk patlıcan3 adet sivri biber1 adet domates İç harcı için; 200 gram kıyma1 adet orta uzunluk soğan1 orta uzunluk domates1 adet sivri biber.2 diş sarımsak.1 çay bardağı sıcak su.1 tatlı kaşığı biber salçası.tuz.karabiber.kimyon.kekik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Parmak Yedirten Patatesli Tavuklu Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller 6 -7 adet orta uzunluk patates4 adet kemer patlıcan750 gram tavuk eti (Tercihe nazaran, but yahut göğüs)2 baş soğan2 adet kapya biber ️4 adet sivri biber4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Parmak Yedirten Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kg. orta boy patlıcan 7 adet kadar7 adet sivri biber1 kaç diş sarımsak1-2 adet domates Köftesi için; 1 kg. orta yağlı kıyma4 diş ezilmiş sarımsak1 adet rendelenmiş suyu sıkılıp atılmış kuru soğan2 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo kemer patlıcan1 kg kıyma2 tane orta boy soğan2 diş sarımsak2 orta boy domates1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağÇay kaşığı ucu karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biber2 çay kaşığı tuz Patlıcanları kızartmak için 2 su bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Parmak Yedirten Lahmacun Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 2 su bardağı ilik su1 tatlı kaşığı tuzAlabildiği kadar un (Yaklaşık 5-6 bardak) İç harcı için 400 gr kıyma2 adet kuru soğan2 adet domates3 adet çarliston1 adet kapya biber1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt