Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Parmak Yedirten Avcı Kebabı

Parmak Yedirten Avcı Kebabı
0
147

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Parmak Yedirten Avcı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil kapya biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Köftesi için;
  • 250 gram kıyma et
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş somun (Çekilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
Üzerinin sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Parmak Yedirten Avcı Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle derin kabımızı alıp, içerisine 1 adet yumurtamızı üzerine 250 gram etimizi 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığının ucuyla karabiber, 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü ekleyelim.
  2. Ardından 1 yemek kaşığı pulbiberimizi, 2 yemek kaşığı çekilmiş somunumuzu ve 1 adet soğan ve 2 diş sarımsak kıyıp, ekleyelim güzelce yoğurup, buzdolabına kaldırıp, dinlenmesine müsaade verelim.
  3. Ardından öteki süreçle geçelim. 3 adet orta uzunluk patatesimizi soyalım küp küp doğrayalım suda bekletelim.
  4. Ardından 2 adet havuç soyup, doğrayalım ve 3 adet biberlerimizide doğrayalım, kenara alalım.
  5. Ardından üzerinin sosunu ayarlayalım öncelikle derin kabımızı alıp, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kişniş, 1 çay kaşığının ucuyla karabiber ekleyelim.
  6. Ardından 2 su bardağı sıcak su ile eritelim daha sonra doğramış olduğumuz patateslerimizi kızartalım akabinde havuçlarımızı ve biberlerimizide kızartalım.
  7. Daha sonra borcama alıp, üzerine hazırlamış olduğumuz sostan 3 yemek kaşığı döküp harmanlayalım.
  8. Ardından dolaptaki etimizi çıkarıp, yuvarlayalım ve tepsimize ek edelim.
  9. Kalan sosumuzuda üzerine gezdirip, fırınımıza koyup, pişirelim kesinlikle denemenizi tavsiye ederim :)
Parmak Yedirten Avcı Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Şanlıurfa Lahmacunu Tanımı İçin Materyaller 4 adet orta uzunluk soğan2 adet domates2 adet kırmızı biber (acı)1 kilo kıyma et (kuzu kıyması yağlı)300 gram kuyruk (şereh)5 yahut 6 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığının ucuyla karabiber1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü2,5 çay bardağı konut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Sarma Dolma Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç1 su bardağı pilavlık bulgur1 yemek kaşığı domates salçası1,5 çay bardağı pulbiber1 çay kaşığının ucuyla karabiber1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı çekilmiş sumak1 çay kaşığı limontuzu1 adet orta uzunluk soğan4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Parmak Yedirten Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kg. orta boy patlıcan 7 adet kadar7 adet sivri biber1 kaç diş sarımsak1-2 adet domates Köftesi için; 1 kg. orta yağlı kıyma4 diş ezilmiş sarımsak1 adet rendelenmiş suyu sıkılıp atılmış kuru soğan2 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Parmak Yedirten Kolay Nefis Tepsi Kebabı Tanımı İçin Gereçler 4 adet orta uzunluk patatesDomatesBiber Kıymalı harç için ; 500 gram kiymaYarım demet maydanoz2-3 adet biber1 adet soğan1-2 dis sarimsak1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı tuzToz kırmızı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Parmak Yedirten Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller 2 tane california biberi1 tane dolma biber1 adet patlıcan1 adet patates200 gram kıyma1 adet küçük soğan1 diş sarımsak2 yemek kaşığı salçaTuzKarabiberPulbiber Parmak Yedirten Parmak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt