
Parmak Yediren Etli Dolma Tarifi İçin Malzemeler
Etli dolma için malzemeler;
- 10-12 adet orta boy dolmalık biber
- Yarım kg kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- Maydanoz
- Kekik
- Tuz
- Salça
- Zeytinyağı
- Patates
- 1 kaşık salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 lt su
Parmak Yediren Etli Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dolmaların içi temizleyip yıkadıktan sonra ters çevirip kenarda bekletiyoruz.
- Derin bir kabin içine ince kıyılmış soğanları ekliyoruz.
- Daha sonra kıymayı ilave ediyoruz ettikten sonra üzerine sırasıyla pirinçleri yıkayıp ilave ediyoruz.
- Ardından 1 çorba kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 demet maydanozun 1/4 ni ince ince kıyıp iç malzemeye ekliyoruz.
- Maydanozdan sonra 1 tatlı kaşığından biraz az tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyup malzemeleri yoğuruyoruz.
- Yoğurma işlemi bitince (acı sevenler pul biber ilave edebilirsiniz) Patatesleri soyup halka şeklinde dilimleyip tencerenin ortasına yada ne kadar yer kaldıysa dolma aralarına koyun.
- Sosu için derin bir kap içine salça, tuz ve zeytinyağını koyup üzerine yavaş bir şekilde su ilave edip çırpın.
- Hazır olan sosu dolmaların üzerini geçecek kadar ekleyin ocaga alın ve pişirmeye bırakın.