
Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Parmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz:Şeker ve su kaynatılır,kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edilir. Kısık ateşte 10 dk. Kaynatıp soğumaya bırakılır.
- Hamurun yapılışı:Yumurta, margarin,sıvı yağ,şeker ilave ederek karıştırılır.
- Daha sonra irmik,un,kabartma tozu,vanilya ekleyerek yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elde uzun şekil verilir.
- İrmiğe bulanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- 180°c ısıtılmış fırında kontrollü olarak 25-30 dk pişirilir.
- Fırından çıkan tatlıya 5 dk. Sonra,soğumuş olan şerbeti döküyoruz.
afiyet olsun
.