
Pankek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım fincan yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
Pankek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yumurta ve şekeri yeterlice şeker eriyene kadar çırpıyoruz .
- Süt, un çırpma teliyle ile derin bir kabın içerisinde karıştıralım. Dilerseniz mikserden yardım alabilirsiniz kek kıvamında biraz daha koyu olacak bir hamur hazırlayalım.
- Teflon yahut yapışmaz tavanın içine az ölçüde sıvı yağ dökelim.
- Fırça ile her tarafına eşit olacak halde yayalım. Sıvı yağ az ölçüde kullanmak pankek üretiminin en değerli noktasıdır.
- 1 büyük kaşık hamur dökerek kendi kendine dağılmasını bekleyelim.
- Üzeri göz göz olmaya başladığında pankeklerinizi spatula yardım alarak zıt çevirip her iki taraf pişen pankeklerinizi servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ????