Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pankek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yumurta şeker ve vanilya hoş bir halde çırpılır.
- Süt eklenir çırpılmaya devam edilir.
- Un ve kabartma tozuda ek edilerek kek hamuru kıvamında akışkan bir hamur elde edilir.
- Daha sonra sıvı yağ ile yağladığımız kızgın tavada kaşık kaşık dökülüp alt üst kızartılır. Kahvaltı da servis yapılır. Çocuklar için besleyici bir kahvaltılık.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.