iltasyazilim
FD Üye
Pankek Tarifi (Pancake) İçin Malzemeler
*1 büyük yumurta(yumurtanız küçükse 2 adet koyabilirsiniz)
*1 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*1 paket hamur kabartma tozu
*Çay kaşığının ucuyla tuz
*1 buçuk su bardağından 1 parmak daha eksik un(2 yumurta koyanlar için tam 1buçuk su bardağı un)
*1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*Sunum önerisi: çikolata sos, çilek, muz, kivi, pudra şekeri, reçel, kaymakbal Vb
Pankek Tarifi (Pancake) Yapılışı Ben harika lezzet demekten yorulmayacağım sanırım Özellikle ailecek yaptığımız yaz tatili kahvaltılarımızda ölçüleri 34 katına çıkarıp bir orduya yetecek kadar pankek pişirip yiyoruz )
İlk önce yumurta, şeker, süt ve yağı iyice karışana kadar mikserle çırpıyoruz
Daha sonra da un, tuz, hamur kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
Boza kıvamından azıcık daha akışkan olacak
Tavanıza isterseniz azıcık yağ damlatabilir siniz Ama ben seramik tavada yaptığım için eklemedim
Tavanıza birer yemek kaşığı ölçüsünde yuvarlak yuvarlak ekliyoruz ve altının piştiğini düşündüğünüzde alt üst ediyoruz
Şimdiden hepinize afiyet olsun Ballı, kaymaklı en lezzetlisi oluyor benden söylemesi )
*1 büyük yumurta(yumurtanız küçükse 2 adet koyabilirsiniz)
*1 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*1 paket hamur kabartma tozu
*Çay kaşığının ucuyla tuz
*1 buçuk su bardağından 1 parmak daha eksik un(2 yumurta koyanlar için tam 1buçuk su bardağı un)
*1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*Sunum önerisi: çikolata sos, çilek, muz, kivi, pudra şekeri, reçel, kaymakbal Vb
Pankek Tarifi (Pancake) Yapılışı Ben harika lezzet demekten yorulmayacağım sanırım Özellikle ailecek yaptığımız yaz tatili kahvaltılarımızda ölçüleri 34 katına çıkarıp bir orduya yetecek kadar pankek pişirip yiyoruz )
İlk önce yumurta, şeker, süt ve yağı iyice karışana kadar mikserle çırpıyoruz
Daha sonra da un, tuz, hamur kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
Boza kıvamından azıcık daha akışkan olacak
Tavanıza isterseniz azıcık yağ damlatabilir siniz Ama ben seramik tavada yaptığım için eklemedim
Tavanıza birer yemek kaşığı ölçüsünde yuvarlak yuvarlak ekliyoruz ve altının piştiğini düşündüğünüzde alt üst ediyoruz
Şimdiden hepinize afiyet olsun Ballı, kaymaklı en lezzetlisi oluyor benden söylemesi )
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.