Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pamuk Gibi Peynirli Açma

Pamuk Gibi Peynirli Açma

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Pamuk Üzere Peynirli Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 küp yaş maya
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kiloya yakın un (dikkatlice )
  • Ayırdığımız yumurta sarısı +1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Yumuşak tereyağ (bezelerin üzerine)
İç harç için;
  • Beyaz peynir
Su bardağı ölçüm 220ml


Pamuk Üzere Peynirli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un hariç tüm gereçleri karıştırın.
  2. Unu dikkatlice ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru üzeri örtülü mayalamaya bırakın, 2 katına çıksın.
  4. 15-16 adet bezelere ayırın ve üzerine 1’er dolu çay kaşığı yumuşamış tereyağ koyun.
  5. Tek bezeyi tezgaha alıp tereyağ’ı yedirerek pasta tabağı büyüklüğünde elinizle açın.
  6. 1/4 kısmına beyaz peynir koyun yarım ay formunda katlayıp rulo yapın.
  7. Yaptığınız ruloyu verev formunda uzatıp düğüm atın.
  8. Mutlaka tepside tekrar yarım saat mayalandırın.
  9. Yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp açmaların üzerine sürün dilerseniz susam serpin.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin yaklaşıl 25 dakika.
  11. Fırından çıkar çıkmaz nemli mutfak bezi ile 5-10 dakika üzerini örtün. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
Pamuk Üzere Peynirli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sarmal Pamuk Açma Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı su1 yumurta (sarısı üzerine)2 çay kaşığı toz şeker1 paket yada 1 kaşık kuru maya (yaş maya ise yarım)2 çay kaşığı tuz Ortasına Sürmek İçin; Yarım kase kadar yumuşamış margarin İçi İçin; Lor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Pamuk Gibi Peynirli Tereyağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ2 yumurta (sarılar üzerine sürmek için ayrılacak)3 yemek kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuz2 paket instant maya veya 1 paket yaş mayaYaklaşık 7 su bardağı un Arasına sürmek için; 50 gr yumuşak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Pamuk Üzere Haşhaş Ezmeli Ve Peynirli Açma Tanımı (Videolu) İçin Materyaller Hamuru için; 2 su bardağı ılık süt (400 ml.)1 yemek kaşığı kuru maya1 yemek kaşığı toz şeker2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı ayçiçek yağı (100 ml.)4 su bardağı un (su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Boş ve Peynirli Açma Tanımı İçin Malzemeler 1.5 su bardağı ılık su1 .5 su bardağı ılık süt2 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz1 su bardağı sıvı yağ6-7 su bardağı un (katmer de 6 su bardağı ,efsane unda 7 su bardağı kullandım inanın una nazaran değişiyor nedense ele yapışacak ona nazaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Peynirli Açma Tanımı İçin Gereçler Su bardağı ölçüsü 200 ml 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağı1 paket yaş maya2 yumurta beyazı (Sarısı üzerlerine)2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzYaklaşık 6 su bardağı un İç harcı için : Beyaz peynir Peynirli Açma Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,500Konular
982,391Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt