bilgisayarci
FD Üye
Pamuk Üzere Peynirli Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 küp yaş maya
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kiloya yakın un (dikkatlice )
- Ayırdığımız yumurta sarısı +1 tatlı kaşığı yoğurt
- Yumuşak tereyağ (bezelerin üzerine)
- Beyaz peynir
Pamuk Üzere Peynirli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm gereçleri karıştırın.
- Unu dikkatlice ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru üzeri örtülü mayalamaya bırakın, 2 katına çıksın.
- 15-16 adet bezelere ayırın ve üzerine 1’er dolu çay kaşığı yumuşamış tereyağ koyun.
- Tek bezeyi tezgaha alıp tereyağ’ı yedirerek pasta tabağı büyüklüğünde elinizle açın.
- 1/4 kısmına beyaz peynir koyun yarım ay formunda katlayıp rulo yapın.
- Yaptığınız ruloyu verev formunda uzatıp düğüm atın.
- Mutlaka tepside tekrar yarım saat mayalandırın.
- Yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp açmaların üzerine sürün dilerseniz susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin yaklaşıl 25 dakika.
- Fırından çıkar çıkmaz nemli mutfak bezi ile 5-10 dakika üzerini örtün. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.