
Pamuk Üzere Açma Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( sarısı dışına, beyazı içine )
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 kilodan 1 su bardağı eksik un
- 100-150 gr yumuşak tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Pamuk Üzere Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuz için süt, su, şeker, mayayı eritin ve 10 dk bekleyelim.
- Akabinde un, tuz, yumurta beyazı sıvı yağ ek edelim ve hamurumuzu yoğuralım.
- 30-40 dk mayalanması için bekleyelim.
- Tezgahı çokça yağlayalım mayalanan hamuru dökelim.
- Elimizle yeterlice açalım. Kare biçiminde olsun.
- Üstünü çokça tereyağlayalım.
- Bir katı üstüne atalım tekrar tereyağlayalım.
- En son zarf halinde katlayıp uzunlamasına elimizle açalım tereyağlı olacak çokça.
- 2 parmak formunda keselim.
- Elimizle uzatıp kıvıralım.
- Hamuru tepsi mayası olması için 15 dk bekletelim.
- Yumurta sarısını ve 1 tatlı kaşığı pekmez ilave edip hamurlara sürelim.
- 200 derece evvelce ısıtılmış fırında 17 dk pişirdim, üstü kızarana kadar pişirin. Deneyecek olan herkese afiyet olsun. ????????.