Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Padişah Lokumu Nasıl Yapılır?

Padişah Lokumu Nasıl Yapılır?
0
173

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Padişah Lokumu Naısl yapılır resimli tarifi

Fazla güzel bir tat tarifi vereceğim sizler ehem yapımı kolay hemde çok nefis harika bir lokum tarifi atamak istiyorum lezzetli bir tatlı olduğuna kesin olabilirisnizİşte Padişah lokumu tarifimiz;

Padişah Lokumu İçin Gereken Malzemeler

15 su bardağı un
15 su bardağı şeker
1 paket kakao
2 paket hindistan cevizi
1 lt süt

Kreması için Gereken Malzemeler

1 paket krem şanti
1 su bardağı su

Padişah Lokumu'nun Hazırlanışı

Başta un şeker kakao bir tencereye boşaltılıp orta dereceli ateşte üstüne sütü ağır ağır karıştırılarak boşaltılır Epeyce koyu bir kıvam elde edilene dek tel karıştırıcıyla karıştırılır dibinin tutmamasına dekkat etmelisinizHindistan cevizlerinin tepsiye yayın iyice kaplaması gerekiyor ben 15 paket kullandım sonra koyu kıvamdaki karışımı tepsiye boşaltıp bir spatula yardımı ile yayınlama

Efendice tepsiye yayılan karışım buzdolabına koyuluken bundan başka üzerindeki sosu hazırlanmaya başlayabilirsinizBunun için krem şantinin içindeki iki paketi derin bir vahşi boşaltılır üzerine 1 kadeh soğuk su ilave edilerek karıştırılır oda koyu bir kıvama gelince buzdolabında bir vakit bekletmelisiniz

Soğuyan lokum tepsisinin üstüne krem şanti bir spatula yardımı ile sürülürVe buzdolabına her yerde koyulur akşamdan yapılırsa daha iyi olur ertesi gün yapılan karışım bir bıcak yardımı ile şekildeki gibi kesilip rulo yapılır ve servise sunulur işte bu değin Afiyet olsun

*

858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt