nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Padişah Lokumu Naısl yapılır resimli tarifi
Fazla güzel bir tat tarifi vereceğim sizler ehem yapımı kolay hemde çok nefis harika bir lokum tarifi atamak istiyorum lezzetli bir tatlı olduğuna kesin olabilirisnizİşte Padişah lokumu tarifimiz;
Padişah Lokumu İçin Gereken Malzemeler
15 su bardağı un
15 su bardağı şeker
1 paket kakao
2 paket hindistan cevizi
1 lt süt
Kreması için Gereken Malzemeler
1 paket krem şanti
1 su bardağı su
Padişah Lokumu'nun Hazırlanışı
Başta un şeker kakao bir tencereye boşaltılıp orta dereceli ateşte üstüne sütü ağır ağır karıştırılarak boşaltılır Epeyce koyu bir kıvam elde edilene dek tel karıştırıcıyla karıştırılır dibinin tutmamasına dekkat etmelisinizHindistan cevizlerinin tepsiye yayın iyice kaplaması gerekiyor ben 15 paket kullandım sonra koyu kıvamdaki karışımı tepsiye boşaltıp bir spatula yardımı ile yayınlama
Efendice tepsiye yayılan karışım buzdolabına koyuluken bundan başka üzerindeki sosu hazırlanmaya başlayabilirsinizBunun için krem şantinin içindeki iki paketi derin bir vahşi boşaltılır üzerine 1 kadeh soğuk su ilave edilerek karıştırılır oda koyu bir kıvama gelince buzdolabında bir vakit bekletmelisiniz
Soğuyan lokum tepsisinin üstüne krem şanti bir spatula yardımı ile sürülürVe buzdolabına her yerde koyulur akşamdan yapılırsa daha iyi olur ertesi gün yapılan karışım bir bıcak yardımı ile şekildeki gibi kesilip rulo yapılır ve servise sunulur işte bu değin Afiyet olsun
*
Fazla güzel bir tat tarifi vereceğim sizler ehem yapımı kolay hemde çok nefis harika bir lokum tarifi atamak istiyorum lezzetli bir tatlı olduğuna kesin olabilirisnizİşte Padişah lokumu tarifimiz;
Padişah Lokumu İçin Gereken Malzemeler
15 su bardağı un
15 su bardağı şeker
1 paket kakao
2 paket hindistan cevizi
1 lt süt
Kreması için Gereken Malzemeler
1 paket krem şanti
1 su bardağı su
Padişah Lokumu'nun Hazırlanışı
Başta un şeker kakao bir tencereye boşaltılıp orta dereceli ateşte üstüne sütü ağır ağır karıştırılarak boşaltılır Epeyce koyu bir kıvam elde edilene dek tel karıştırıcıyla karıştırılır dibinin tutmamasına dekkat etmelisinizHindistan cevizlerinin tepsiye yayın iyice kaplaması gerekiyor ben 15 paket kullandım sonra koyu kıvamdaki karışımı tepsiye boşaltıp bir spatula yardımı ile yayınlama
Efendice tepsiye yayılan karışım buzdolabına koyuluken bundan başka üzerindeki sosu hazırlanmaya başlayabilirsinizBunun için krem şantinin içindeki iki paketi derin bir vahşi boşaltılır üzerine 1 kadeh soğuk su ilave edilerek karıştırılır oda koyu bir kıvama gelince buzdolabında bir vakit bekletmelisiniz
Soğuyan lokum tepsisinin üstüne krem şanti bir spatula yardımı ile sürülürVe buzdolabına her yerde koyulur akşamdan yapılırsa daha iyi olur ertesi gün yapılan karışım bir bıcak yardımı ile şekildeki gibi kesilip rulo yapılır ve servise sunulur işte bu değin Afiyet olsun
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.