Pacanga Tarifi Resimli
Resimli Pacanga Tarifi
Pacanga Tarifi
imagespacangatarifiresimli5ad443dbce754
(4 kişilik)
Malzemeler;
20 gr eritilmiş margarin
2 su bardağı un
1 cay bardağı ılık su
1 yumurta
Tuz
İc malzeme;
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
150 gr cemensiz pastırma
2 sivri biber
2 domates
Kızartmak icin;
Aycicek yağı
Unu eleyip ortasını havuz gibi acınYumurta,tuz ve azar azar ılık su ilave ederek puruzsuz bir hamur elde edinceye kadar yoğurunHamurun uzerini nemli bir bezle ortup oda ısısında 1 saat bekletinHamuru yarımyumurta buyukluğunde bezelere ayırıp 20 cm capında acınElde ettiğiniz yufkaların her birini 8 ucgen elde edecek şekilde kesinSivri biberleri temizleyip doğrayınDomatesleri soyup doğrayınPastırmaları kalın şeritlere kesin
Domates,biber,kaşar peynir ve pastırmayı bir kaba alıp harmanlayınOnceden hazırladığınız ucgen yufkaların uzerine eritilmiş margarini cok ince bir tabaka olacak şekilde surunPastırmalı harcı yufkaların geniş tarafına yayıp kenar kısımlarını hafifce ice doğru katlayınGeniş bir rulo şeklinde sarıp borekleri hazırlayınAycicek yağını tavada kızdırıp borekleri cevirerek kızartınKAğıt havlu uzerine alıp fazla yağını cektirinSıcak servis yapın
Resimli Pacanga Tarifi
Pacanga Tarifi
imagespacangatarifiresimli5ad443dbce754
(4 kişilik)
Malzemeler;
20 gr eritilmiş margarin
2 su bardağı un
1 cay bardağı ılık su
1 yumurta
Tuz
İc malzeme;
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
150 gr cemensiz pastırma
2 sivri biber
2 domates
Kızartmak icin;
Aycicek yağı
Unu eleyip ortasını havuz gibi acınYumurta,tuz ve azar azar ılık su ilave ederek puruzsuz bir hamur elde edinceye kadar yoğurunHamurun uzerini nemli bir bezle ortup oda ısısında 1 saat bekletinHamuru yarımyumurta buyukluğunde bezelere ayırıp 20 cm capında acınElde ettiğiniz yufkaların her birini 8 ucgen elde edecek şekilde kesinSivri biberleri temizleyip doğrayınDomatesleri soyup doğrayınPastırmaları kalın şeritlere kesin
Domates,biber,kaşar peynir ve pastırmayı bir kaba alıp harmanlayınOnceden hazırladığınız ucgen yufkaların uzerine eritilmiş margarini cok ince bir tabaka olacak şekilde surunPastırmalı harcı yufkaların geniş tarafına yayıp kenar kısımlarını hafifce ice doğru katlayınGeniş bir rulo şeklinde sarıp borekleri hazırlayınAycicek yağını tavada kızdırıp borekleri cevirerek kızartınKAğıt havlu uzerine alıp fazla yağını cektirinSıcak servis yapın