Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Osmanlı Dibek Kahvesi

Osmanlı Dibek Kahvesi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Osmanlı Dibek Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

*2 çay kaşığı dibek kahvesi
*1 fincan soğuk su
*1 adet küp şeker veya 2 çay kaşığı toz şeker(*Orta şekerli için)
*Cezve

Osmanlı Dibek Kahvesi Tarifi Yapılışı Yine mi kahve tarifi diyenlere inat paylaşıyorum arkadaşlar bu tarifi tekrar söylemek istiyorum herkes her şeyi bilmek zorunda değildir, öğrenmekte ayıp değildir!
Merhabalar arkadaşlar kahve hastası olduğumu söylemiştim bole Türk kahvelerine bayılıyorum daha çok, dibek kahvesi de osmanlıdan süregelen içimi harika bir aromaya sahip ve söylemeden geçemeyeceğim menengic kahvesini de deneyebilirsiniz o da bunun kadar çok hoş
Ben size bir kişilik kahve ölçüleri yazdım ve kahveyi ne kadar az yapacaksanız o kadar küçük cezve kullanmanızı tavsiye ederim
Soğuk suyumuzu kullanacağımız fincan ile ölçüp cezveye döküyoruz, kahvemizi ve şekerimizi ilave edip şekeri ve kahveyi eritip ocağın en küçük bölümünde en kısık ayarda üzerinde köpükçükler olana kadar kendi halinde pişiriyoruz Çok kaynatırsak eğer köpükler kaybolacaktır o yüzden kaynatmadan fincanımıza köpükleri alıyoruz ve kaynayan kahveyi de fincanın kenarından boşaltıyoruz
Afiyet Olsun

Similar threads

Bağımlılık Yapan Osmanlı Dibek Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler *ORTA ŞEKERLİ *2 çay kaşığı dibek kahve *1 fincan soğuk su *1 adet küp şeker*(isteğe bağlı artırılabilinir) *Cezve (bakır olursa daha iyi olur) Bağımlılık Yapan Osmanlı Dibek Kahvesi Tarifi Yapılışı Bence dibek kahve son...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Dibek Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler *2 tatlı kaşığı dibek kahvesi *2 fincan su *1 2 adet küp şeker *Pişirmek için cezve ve ya kahve makinesi Dibek Kahvesi Tarifi Yapılışı 2 tatlı kaşığı dibek kahvesini cezveye döküyoruz Daha sonra 2 fincan su ve küp şekeri kahve eriyene kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Bol Köpüklü Osmanlı (dibek) Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler *2 ölçek dibek kahvesi(ölçek paketin içinde oluyor) *2 fincan soğuk su *3 tane küp şeker Bol Köpüklü Osmanlı (dibek) Kahvesi Tarifi Yapılışı Cezvemize kahveyi, şekeri ve bir fincan suyu alıp iyice karıştırıyoruz Daha sonra bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Osmanlı Dibek Saray Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler *2 türk kahve fincanı su(soğuk) *2 yemek kaşığı Osmanlı Saray Kahvesi *2 tatlı kaşığı şeker Osmanlı Dibek Saray Kahvesi Tarifi Yapılışı Orta boy cezveye ölçülerdeki soğuk suyu koyuyoruz İçine kahveyi daha sonra şekeri ekleyip bir sefer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Osmanlı Dibek Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler *2 yemek kaşığı osmanlı dibek kahvesi *2 kahve fincanı su Osmanlı Dibek Kahvesi Tarifi Yapılışı Her fincan için cezveye fincan ölçüsünde su konur Her fincan için 1 yemek kaşığı osmanlı dibek kahvesi eklenir kısık ateşte karıştırılır Köpük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt