Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

osmanlı devletinin eğitim sistemi ve gunumuz eğitim sistemi arasındaki farklar

osmanlı devletinin eğitim sistemi ve gunumuz eğitim sistemi arasındaki farklar
0
138

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Osmanlı devletinin eğitim sistemi ve gunumuz eğitim sistemi arasındaki farklar

Osmanlı Devleti donemindeki eğitim medreselerinde dine dayalı eğitim buyuk onem goruyordu her ne kadar pozitif bilimler okutulsa da dini bilimlere fazlasıyla onem verilmiştir Gunumuz eğitim sisteminde ise dini konular Din Kulturu ile ve Peygamberimizin hayatı adı altında verilmektedir

Osmanlı Devleti doneminde Tevhidi Tedrisat kanunu cıkarıldıktan sonra Osmanlı Devleti gunumuz eğitim sistemine daha da yaklaşmıştır cunku eğitim tek catı altında toplanmıştır bu nedenle de okuma yazma bilen vatandaşların sayısı daha da artmıştır

Osmanlı Devleti doneminde eğitim sisteminde kuran harfleri kullanılırdı gunumuz eğitim sisteminde ise Latin harfleri kullanılmaktadır

Similar threads

Osmanlı devletinin eğitim sistemi ve günümüz eğitim sistemi arasındaki farklar Osmanlı Devleti dönemindeki eğitim medreselerinde dine dayalı eğitim büyük yük görüyordu her ne dek artı bilimler okutulsa da dini bilimlere fazlasıyla ağırlık verilmiştir Günümüz eğitim sisteminde ise dini konular...
Cevaplar
0
Görüntüleme
391
Osmanlı Devletinde Eğitim Kurumları Osmanlı Devletinin Eğitim ve oğretim Kurumları Osmanlı Devleti'nde Eğitim ve Oğretim Osmanlı Devleti'nin eğitim ve oğretiminde ilk değişiklik ihtiyacları askeri kurumlarda hissedilmişti Cunku guclenen Avrupa devletleri XVII yuzyıl sonlarından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Osmanlıda eğitim ve oğretim Osmanlı Eğitim Sistemi Nasıldı? Osmanlıda Eğitim Sistemi OSMANLI EĞİTİM KURUMLARI Osmanlı devleti,diğer devletlerde olduğu gibi kendi vatandaşlarını kendi duşunceleri doğrultusunda yetiştirmek amacı ile eğitim ve oğretim muesseseleri kurmuştur Devlet ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Osmanlı Devletinin Ordu Sistemi Nasıldı Osmanlı Devletinin Ordu Sistemi Hakkında Bilgi Osmanlı İmparatorluğu Ordusu veya resmi adıyla Orduyi HumayUn Osmanlı İmparatorluğu'nun ordusudur Osmanlı İmparatorluğu Ordusu'nun tarihi iki ana doneme ayrılabilir Klasik Donem, Osmanlı İmparatorluğu'nun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Ataturkun eğitim alanındaki inkılapları, Ataturkun kultur alanındaki inkılapları 1Eğitim Alanında Yapılan İnkılaplar a)Tevhidi Tedrisat (Eğitim ve Oğretimin Birleştirilmesi) Kanunu Osmanlı Devletinde Selcuklulardan devralınan geleneksel eğitim sistemiyle, 18yy sonlarından itibaren...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
858,505Konular
982,795Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt