iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
12 su bardağından bir parmak eksik tereyağımargarin, erimiş ve ılınmış
12 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
12 su bardağı süt
3,5 su bardağı un
İçi:
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz içi
Şerbeti:
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu
Hazırlanması:
Toz şekeri ve suyu bir tencereye alın Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha ateşte tutun Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın
Katı yağı, sıvığayı, sütü ve kabartma tozunu telle çırpın Unu ekleyerek özlü bir hamur elde edin
Hamurdan yumurtadan küçük bezeler açın Kenarlarına 45 çizik atın* Ortasına cevizli içten yayın Çiziklerin alt kısmından başlayarak örün
190C'de üzerleri iyice kızarana kadar pişirin Fırından çıkarınca şerbeti üzerlerine gezdirin (tatlı sıcak, şerbet soğuk)
FIRLAMA TİM
12 su bardağından bir parmak eksik tereyağımargarin, erimiş ve ılınmış
12 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
12 su bardağı süt
3,5 su bardağı un
İçi:
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz içi
Şerbeti:
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu
Hazırlanması:
Toz şekeri ve suyu bir tencereye alın Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha ateşte tutun Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın
Katı yağı, sıvığayı, sütü ve kabartma tozunu telle çırpın Unu ekleyerek özlü bir hamur elde edin
Hamurdan yumurtadan küçük bezeler açın Kenarlarına 45 çizik atın* Ortasına cevizli içten yayın Çiziklerin alt kısmından başlayarak örün
190C'de üzerleri iyice kızarana kadar pişirin Fırından çıkarınca şerbeti üzerlerine gezdirin (tatlı sıcak, şerbet soğuk)
FIRLAMA TİM
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.