iltasyazilim
FD Üye
Ömrünüzü uzatan 7 gıda
Hangi beslenme insan yaşamını uzatır
İnsan yaşamını uzatan 7 gıda
Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü (AICR),vücudu kanser, yürek krizi, Alzheimer ve diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara karşı koruyan besinlerin listesini açıkladı
BADEM:
Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30 gram badem yemeyi ihmal etmeyin Omega3 asitli yağları açısından oldukça varlıklı bir gıda olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL) oranını yüzde 44 oranında düşürüyor Badem bu nedenle damar tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin uyumlu olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor
KAHVE:
Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan daha sonra görülen Parkinson ve Müşteri2 diyabete karşı vücudu koruyor Kahvede yer alan kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor Hem analjezik özelliği de bulunuyor Ama kahveyi mutlaka kalsiyum deposu olan sütle için Bu Nedenle kafeinin kemikleri zayıflatmasını engellemiş olursunuz
TARÇIN:
Her yemekten sonra içinde bir tedarik tarçın yer alan bir tatlı yemeyi unutmayın Tatlı yemek yemek istemiyorsanız, minik bir akarsu kaşığı dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz Tarçın kan şekerini düzenliyor, ayrıca asap sistemini rahatlatıyor öte yandan köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını ve romatizmayı önlediğini unutmayın
PATATES:
Antioksidanlar yönünden fazla varlıklı Amerikan Tarım Dairesi`ne kadar en faydalı 100 besinler arasında 17 sırada yer alıyor Akciğer kanseri, diyabet ve yürek krizine aleyhinde koruyor Ancak patatesi kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında pişirdikten daha sonra yemeyi seçim edin
SEBZE ÇORBASI:
Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için özellikle kilo devretmek isteyenlerin bir numaralı tercihi Keza, bilhassa sebze çorbası sodyum bakımından varlıklı Bir kase sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor Sodyum, sinir sistemi ve kasların ahenkli olarak çalışmasını sağlıyor Keza vücuttaki değişken miktarının dengesini düzenliyor Ancak günde 1500 miligramdan artı sodyum kan basıncı ve yürek rahatsızlıkları konusunda bütün bir zıt tesir yaratıyor
ZEYTİNYAĞI:
Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor Günde 25 ml zeytinyağı alanların idrarlarında, hücrelere hasar veren ;8oxodG; adlı maddenin seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı Zeytinyağı kanserin yanı sıra iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor, 1 çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor böylece günde 6 çorba kaşığını geçmeyin
NEHIR:
Siyah ya da yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkin bir rol oynuyor Akarsu, kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor Göğüs kanseri içinse bu oran yüzde 60`a kadar çıkıyor Akarsu keza Alzheimer ve yürek krizine karşısında vücudu koruyor *
Hangi beslenme insan yaşamını uzatır
İnsan yaşamını uzatan 7 gıda
Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü (AICR),vücudu kanser, yürek krizi, Alzheimer ve diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara karşı koruyan besinlerin listesini açıkladı
BADEM:
Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30 gram badem yemeyi ihmal etmeyin Omega3 asitli yağları açısından oldukça varlıklı bir gıda olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL) oranını yüzde 44 oranında düşürüyor Badem bu nedenle damar tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin uyumlu olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor
KAHVE:
Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan daha sonra görülen Parkinson ve Müşteri2 diyabete karşı vücudu koruyor Kahvede yer alan kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor Hem analjezik özelliği de bulunuyor Ama kahveyi mutlaka kalsiyum deposu olan sütle için Bu Nedenle kafeinin kemikleri zayıflatmasını engellemiş olursunuz
TARÇIN:
Her yemekten sonra içinde bir tedarik tarçın yer alan bir tatlı yemeyi unutmayın Tatlı yemek yemek istemiyorsanız, minik bir akarsu kaşığı dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz Tarçın kan şekerini düzenliyor, ayrıca asap sistemini rahatlatıyor öte yandan köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını ve romatizmayı önlediğini unutmayın
PATATES:
Antioksidanlar yönünden fazla varlıklı Amerikan Tarım Dairesi`ne kadar en faydalı 100 besinler arasında 17 sırada yer alıyor Akciğer kanseri, diyabet ve yürek krizine aleyhinde koruyor Ancak patatesi kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında pişirdikten daha sonra yemeyi seçim edin
SEBZE ÇORBASI:
Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için özellikle kilo devretmek isteyenlerin bir numaralı tercihi Keza, bilhassa sebze çorbası sodyum bakımından varlıklı Bir kase sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor Sodyum, sinir sistemi ve kasların ahenkli olarak çalışmasını sağlıyor Keza vücuttaki değişken miktarının dengesini düzenliyor Ancak günde 1500 miligramdan artı sodyum kan basıncı ve yürek rahatsızlıkları konusunda bütün bir zıt tesir yaratıyor
ZEYTİNYAĞI:
Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor Günde 25 ml zeytinyağı alanların idrarlarında, hücrelere hasar veren ;8oxodG; adlı maddenin seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı Zeytinyağı kanserin yanı sıra iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor, 1 çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor böylece günde 6 çorba kaşığını geçmeyin
NEHIR:
Siyah ya da yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkin bir rol oynuyor Akarsu, kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor Göğüs kanseri içinse bu oran yüzde 60`a kadar çıkıyor Akarsu keza Alzheimer ve yürek krizine karşısında vücudu koruyor *