7 besin ömrü uzatıyor Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü (AICR), 2007�ye sağlıklı bir açılış yapmanız için, vücudu kanser, kalp krizi, Alzheimer ve diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara karşısında koruyan besinlerin listesini açıkladı İşte Amerika�nın en iyi uzmanlarının hazırladığı beslenme reçetesi: Kalbi koruyor BADEM: Her gün, bir nehir fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30 gram badem yemeyi ihmal etmeyin Omega3 asitli yağları açısından oldukça varlıklı bir gıda olan badem, kandaki fena kolesterol (LDL) oranını yüzde 44 oranında düşürüyor Badem böylece damar tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor Diyabeti önlüyor KAHVE: Günde iki fincan kahve, bilhassa orta yaşlardan daha sonra görülen Parkinson ve Tip2 diyabete karşısında vücudu koruyor Kahvede bulunan kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor Hem analjezik özelliği de bulunuyor Oysa kahveyi mutlaka kalsiyum deposu olan sütle için Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını engellemiş olursunuz Sinirleri rahatlatıyor TARÇIN: Her yemekten sonradan içinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlı yemeyi unutmayın Tatlı yemek istemiyorsanız, minik bir dere kaşığı dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz Tarçın kan şekerini düzenliyor, keza asap sistemini rahatlatıyor öte taraftan köri baharatının içinde yer alan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını ve romatizmayı önlediğini unutmayın Patatesi haşlayın PATATES: Antioksidanlar yönünden çok varlıklı Amerikan Tarım Dairesi�ne kadar en faydalı 100 besinler arasında 17�nci sırada yer alıyor Akciğer kanseri, diyabet ve yürek krizine karşı koruyor Ama patatesi kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında pişirdekten sonra yemeyi tercih edin Kaslar için yardımcı SEBZE ÇORBASI: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için özellikle kilo saptamak isteyenlerin bir numaralı tercihi Hem, özellike sebze çorbası sodyum bakımından varlıklı Bir kase sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor Sodyum, sinir sistemi ve kasların ahenkli olarak çalışmasını sağlıyor Hem vücuttaki istikrarsız miktarının dengesini düzenliyor Oysa günde 1500 miligramdan artı sodyum kan basıncı ve yürek rahatsızlıkları konusunda bütün bir ters tesir yaratıyor Kansere karşı birebir ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor Günde 25 ml zeytinyağı alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren �8oxodG�adlı maddenin seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı Zeytinyağı kanserin yanısıra iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor 1 çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor böylece günde 6 çorba kaşığını geçmeyin Kanseri engelliyor DERE: Siyah ya da yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkin bir rol oynuyor Dere, kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor Göğüs kanseri içinse bu oran yüzde 60�a kadar çıkıyor Çay ayrıca Alzheimer ve yürek krizine karşısında vücudu koruyor alıntıdır id