Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Okunuşu Zor Tekerleme Örnekleri

Okunuşu Zor Tekerleme Örnekleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Okunuşu Güç Tekerleme Örnekleri
Okunuşu Zor Tekerlemeler

Acaba sarımsaklasak da mı saklasak samanı
Sarımsaklamasak da mı kazanç zamanı
Sarımsaklamasak da gelirse zamanı
Niye sarımsaklayalım o vakit samanı

Adem madene gitmiş Adem madende badem yemiş
oysa ki Adem madende badem yemiş niye bize getirmemiş

Al bu takatukaları takatukacıya takatukalattırmaya götür eğer takatukaları takatukacı takatukalatmazsa takatukaları taktukacıya takatukalattırmadan getir

Aliş'le Memiş mahkemeye gitmiş mahkemede mahkemeleşmişler mi mahkemeleşmemişler mi?

Be birader buraya bak başı bereli burma bıyıklı bastı ayak bayan berberiyle bizim Bedri bey birlikte bir pirinci birinci buluşta birbirine dizip Bursa pazarına indi

Bir berber bir berbere Bre berber gel birader biz beraber Berberistan'da bir berber dükkanı açalımdemiş

Bir pirinci birinci buluşta bir inci gibi birbirine bağlayıp Perlepe berberi bastıbacak Bedri ile beraber Balıkesir pazarına parasız dışarı giden bu paytak budala babası topal Badi'den biberli bir papara yedi

Bu çorbayı nanelemeli mi de yemeli nanelememeli mi de yemeli?

Bu ekşi eski ekşi

Bu mumcunun mumu umumumuzun mumudur

Bu pikap şu pikap o pikap

Cüce çinici Celali Hoca çaktırmadan marpuççular içindeki züccaciyecilere gidip içi Çince yazılı cicili bicili cam çubukları cepceğizine indirmiş

Çatalca'da başı çıbanlı topal çoban çatal sapan yapar satar

Değirmene girdi köpek değirmenci vurdu kötek; keza kötek yedi köpek hem kepek yedi köpek

Dört deryanın deresini dört dergahın derbendine devrederlerse dört deryadan dört tasa dört dergahtan dört dev çıkar

El alem ala dana aldı aladanalandı da biz bir ala dana alıp aladanalanamadık

Eller bazlamalandı da biz bazlamalanamadık

Gökten bir damla düştü şıp benim alnıma şıp anamın alnına şıp benim alnıma şıp anamın alnına

İki saçsız kör kirpinin yırtık kürkünü kadınsı kel âmâ kirpinin yırtık kürküne eklemişler

İndim kuyu dibine sildim süpürdüm silkindim çıktım

İt iti itti bit iti itti it biti itti Bit gitti it gitti İtti bitti gitti

Kartal kalkar dal sarkar dal sarkar kartal kalkar

Kırk küp kırkının da kulpu kırık küp

Kırk kanatlılardan Kırklarelili kırkayak kıkırdayarak kırık kırak yerken kırık kanadına kırıntılar döküldü

Sizin damda var beş boz başlı beş boz ördek bizim damda var beş boz başlı beş boz ördek Sizin damdaki beş boz başlı beş boz ördek; bizim damdaki beş boz başlı beş boz ördeğe: Siz de bizim gibi beş boz başlı beş boz ördeksinizdemiş

Şemsipaşa Pasajı'nda sesi büzüşesiceler

Şu duvarı badanalamalı mı badanalamamalı mı?

Şu köşe yaz köşesi şu köşe kış köşesi apaçık su şişesi

Şu yoğurdu sarımsaklasak da mı saklasak sarımsaklamasak da mı saklasak

Tomarzalı topal Şaban yapar çatar satar saban

Üç tunç tas has güzel hoşaf

Üstü üç taslı taç saplı üç tunç tası çaldıran mı ivedi çıldırır
yoksa iç içe yüz ton saç buruşuk çanı kaldıran mı çabuk çıldırır

*

858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt