Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

okul öncesi eğitimde çocuğun öğretmeni kim olmalı

Hoş geldin! fatih.tepe tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
okul öncesi eğitimde çocuğun öğretmeni kim olmalı
0
114

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
okul öncesi eğitimde çocuğun öğretmeni kim olmalı anaokulu öğretmenliği puanları okulda kimler çalışır okul öncesi öğretmeni nasıl olmalı ana sınıfı öğretmenliği puanları iyi bir anaokulu öğretmeni nasıl olmalı Okulöncesi öğretmeni; çocuklara bedensel, zihinsel, şehvetli ve sosyal yönden dinç bir şekilde gelişmeleri için, zorunlu eğitimi veren kişidir Görevleri nelerdir? Okulöncesi eğitimle ilgili olarak hangi data, hüner, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir Okulöncesi öğretmeni, bu program çerçevesinde, *Çocukların zihinsel yönden gelişmelerini sağlayacak konuları, çocukların anlayacağı şekilde, jurnal yaşantılarından örneklerle anlatır (Örneğin, oyun, müzik, hikâye anlatan kavga, şarkı söyleme ve söyletme, dağıtılmış yarışma faaliyetleri, dağıtılmış çizim, resim ve model yapma gibi faaliyetlerle el becerileri geliştirme ve oyuncaklardan kullanma) *Kalem alıkoyma, oyuncaklarını kullanmayı öğrenme ve el becerilerini geliştirmelerine muavin olur *Çocukların ilgi ve yönelişlerini anlamaya ve geliştirmeye çalışır, kendilerine güvenmelerini, cesaretli olmalarını ve kendi başlarına hareket edebilmelerini sağlar *Karşılıklı sosyal davranışlarla, çocukların somut gelişmelerini artırmak üzere etkinlikler organize eder *Masal, hikâye, bilmece, şarkı, şiir yoluyla dil gelişimlerini sağlar *Çocuklar için gözlem dosyaları tutar ve velilerine çocuğun dönem içindeki gelişimi hakkında veri verir *Çocukların jurnal ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılamaları için gerekli becerileri kazandırır *Çocuklara okuma yazmaya hazırlık çalışmaları yaptırır *Çocukların tavır özelliklerini, gelişmelerini izler ve kanaatlerini gözlem dosyasına işler Okulöncesi öğretmeni olmak için ne tür özellikler gereklidir? Okulöncesi eğitiminde minik yaş çocuklarla çalışıldığı için sabretmek epeyce önemlidir Okulöncesi öğretmeni almak isteyenlerin; *Gelişim psikolojisine ilgili ve bu alanda başarılı; *Çocukları seven, onlarla beraber olmaktan sıkılmayan; *Çocukların duygularını anlayabilen, öğrenciler üzerinde zorunlu disiplini sağlayabilen; id *Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen; *İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, özenli, işine özen belirten; *İnsanlarla iyi iletişim kurabilen, sevecen, , kendini geliştirmeye istekli, hevesli; *Girişimci, yaratıcı kimseler olmaları gerekir Nasıl bir meslek ortamında çalışırlar? Okulöncesi öğretmeni, oyun odası, bahçe gibi ortamlarda çalışır, görevini genelde ayakta yürütür Alıştırma ortamı curcunalı ve azıcık tozludur Çocukların velileri ve diğer öğretmenlerle kesintisiz irtibat içinde edinmek gerekir Çalışma alanları ve meslek bulma olanakları Iş elemanları Ulusal Eğitim Bakanlığı'na yan Anadolu kız meslek ve kız iş liseleri, ilköğretim okulları ile resmi ve özel kurumların anaokulu, yuva, çocuk yuvası, anasınıfı, çocuk kulübü gibi okulöncesi eğitim kurumlarında çalışabilirler Olanakları elverenler kendi işlerini kurabilmektedirler Okulöncesi öğretmenliği eğitimi Mesleğin eğitimi çeşitli üniversitelere yan fakültelerin Kreş Öğretmenliği, Okulöncesi Eğitimi Öğretmenliğive Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliğibölümlerinde verilmektedir Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Okulöncesi Öğretmenliği lisans programları için tatmin edici Eşit Önem 1 (EA 1)puanı, Çocuk Yuvası Öğretmenliği ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği lisans programları için yeterli Sözel 1(LAF 1) puanı olmak gerekmektedir Meslekte ilerleme Üniversitelerde lisans üstü eğitimden sonra araştırma görevlisi, doçent ve profesör unvanını alabilirler Meslek elemanları Ulusal Eğitim Bakanlığınca yapılan müfettişlik sınavlarında başarılı oldukları takdirde bu alanlarında müfettişlik yapabilirler seçme parça  

858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt