Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oklavasız Çıtır Çıtır Boşnak Böreği

Oklavasız Çıtır Çıtır Boşnak Böreği
0
110

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Oklavasız Çıtır Çıtır Boşnak Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı su
İç materyali için;
  • 600 gram kıyma
  • 7 adet orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Pırasalı iç harç;
  • Yarım kilo pırasa
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı
Bezeleri yağlamak için;
  • 150 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Oklavasız Çıtır Çıtır Boşnak Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
  2. Ardından istediğimiz büyüklükte bezeler haline getirelim.
  3. Geniş bir tabağa alalım.
  4. Her bir bezenin üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim ve yarım saat kadar dinlendirelim.
  5. O sırada iç gereçlerimizi hazırlayalım ve soğumaya alalım.Öncelikle kıymamızı bir tavaya alıp suyu çekilene kadar ocakta kavuralım.
  6. Suyu çekilince ince ince kıydığımız soğanları kavrulan kıymamızın üzerine ek edelim ve yarım çay bardağı sıvı yağ ek edelim.
  7. Soğanlarla bir arada 4-5 dakika kavurduktan sonra baharatları da ekleyelim ve karıştırıp soğumaya bırakalım.
  8. Pırasalı harcımızı için ince ince doğradığımız pırasaları tavaya alıyoruz.
  9. Üzerine yarım su bardağı sıvı yağ 2 orta uzunluk soğanı küp küp doğrayıp üzerine ekleyelim ve salçamızı da ek edip kavuralım.
  10. Pırasalarımızı 8-9 dakika kadar kavurduktan sonra kapatalım altını ve baharatları ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım.
  11. Ardından hamurumuzu açmaya başlayalım.
  12. Hamurlar dinlendiği için rahatlıkla elle açılır bu yüzden oklava kullanmanıza gerek kalmaz.
  13. Temiz bir masa üzerini yağlayalım ve bezeleri tek tek elimizin parmak uçlarıyla açalım.
  14. Tülbent kadar ince açılmış olması lazım.
  15. Açtıktan sonra iç harcımızı hamurumuzun en uç kısmına koyup rulo halinde saralım ve tepsiye alalım.
  16. Bu süreci tüm bezelere motamot yaptıktan sonra 180 derecelik fırına alıp pişirelim. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Oklavasız Çıtır Çıtır Boşnak Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Oklavasız Merdanesiz Efsane Boşnak Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 6.5 su bardağı un1.5 tatlı kaşığı tuz3.5 su bardağı ılık su İç harcı için; 4-5 yemek kaşığı bitkisel yağ2 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası4-5 adet patatesTuz,toz kırmızı biber, köfte baharatı, pulbiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Oklavasız El Açması Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 paket instant maya5 yemek kaşığı sıvı yağ2 küp şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için İstenilen iç malzeme kullanılır ben patates kullandım3 adet büyük boy patates2 adet soğan1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
El Açması Çıtır Börek (Mayasız Oklavasız Çıtır Çıtır Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta2 su bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı böreklik un ( dikkatli eklenecek ) Orta katları için; 1 çay bardağı sıvıyağ İç harcı için; PeynirMaydanoz El Açması Çıtır Börek (Mayasız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Çıtır Çıtır El Açması Börek (Oklavasız,Merdanesiz) Tanımı İçin Materyaller 4 su bardağı ılık su( 200 ml)1 çorba kaşığı şeker1 paket instant kuru maya1 yemek kaşığı tuzUn (yaklaşık 7 su bardağı kontrollü) Bezeleri yağlamak için; 1 su bardağı sıvı yağ100 gram eritilmiş tereyağı İç harcı; 1 küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Pırasalı Kıymalı Boşnak Böreği (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un1,5-2 su bardağı ılık su1,5 çay kaşığı tuz İç harcı için; 500 gram pırasa200 gram kıyma1 soğan1 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt