Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oklava Kullanmadan Pratik Katmer Poğaça

Oklava Kullanmadan Pratik Katmer Poğaça
0
111

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Oklava Kullanmadan Pratik Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık su(200 ml)
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ (160 ml)
  • 2 adet yumurta (sarıları üzerine sürülecek)
  • 7 su bardağı un (840 gram)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için:
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (45 ml)
Üzeri için:
  • Ayırdığım yumurta sarılarına 1 yemek kaşığı süt ekledim
  • Susam ve çörek otu

Oklava Kullanmadan Pratik Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhabalar???? bugün sizlere nefis katmer poğaça tanımıyla geldim ???? oklava kullanmadan pratik bir formda hazırlanan bir tanım???? çabucak imaline geçelim ????????
  1. Hamuru için, ılık sütü, ılık suyu, oda sıcaklığındaki yoğurdu, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alalım ve şeker çözülünceye kadar karıştıralım.
  2. Üzerine sıvı yağı, yumurta beyazını ekleyerek karıştıralım.
  3. Unu denetimli bir halde ekleyelim, son olarak tuzu da ekleyerek spatulayla karıştıralım.
  4. Ben biraz kıvam alınca yoğurmaya başlıyorum.
  5. Unu denetim ekleyerek yumuşak ele yapışan bir hamur yoğuralım.
  6. Hamur toparlanınca birkaç dk güzelce yoğuralım.
  7. Üzerini streç sinema ve mutfak örtüsüyle örterek 1 saat mayalandıralım.
  8. Mayalanan hamuru tezgaha alarak 4 modüle bölelim.
  9. Bezeler oluşturarak un serptiğimiz bir tepsiye alalım.
  10. Diğer tarafta tereyağını eriterek içine sıvı yağı ekleyelim ve karıştıralım.
  11. Bezenin birini tezgaha alarak orta ara tereyağı ekleyerek elimizle 30 cm çapında açalım.
  12. 4 bezeyi de tıpkı halde açarak üst üste koyalım ve üzerini pak poşetle örterek 15-20 dk dinlendirelim.
  13. Dinlenen hamurların birini tezgaha alarak çok az orta ara yağdan ekleyerek elimizle açalım.
  14. Çok kolay açılıyor. Yırtılmalar olabilir sorun değil. Açabildiğiniz kadar açın, çok da fazla yağa bulamadan.
  15. Açılan hamuru rulo yapalım ve gül böreği yapar üzere dolayalım.
  16. Elimizle biraz açarak fırın tepsisine alalım.
  17. Diğer hamurlara da form verelim. Form verme işi bitince üzerine pak bez örterek 25-30 dk tepsi mayası yapalım.
  18. Ardından yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt ekleyerek karıştıralım ve fırçayla dağıtalım.
  19. Son olarak susam ve çörek otu ekleyebiliriz.
  20. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 25 dk kadar pişirelim.
  21. İlk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz. Kat kat ayrılan yumuşacık bir katmer poğaça oluyor???? lezzeti tek sözle şahane oluyor???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.
Bu ve öbür tariflerimin ayrıntılı anlatımlı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma beklerim????

Oklava Kullanmadan Pratik Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Katmer Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 paket yaş maya2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )2 tatlı kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Ortası İçin; 100-150 gram kadar yumuşak tereyağı yahut margarin İçi İçin; Peynir -zeytin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Kaşarlı Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket yaş mayaYarım su bardağı ılık sütYarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı yoğurtYarım su bardağı soda (Yoksa ılık su da olur)1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şekerAldığı kadar un1 paket rende kaşar peyniri rendesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Yumuşacık Tam Ölçülü Açma Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt (200 ml)1 su bardağı ılık su (200 ml)2 yemek kaşığı şeker1 paket instant maya (10 gram)Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ (100 ml)1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek) (ben iki yumurtanın beyazını ekledim hamura)6...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1,5 yemek kaşığı kuru maya veya 1 paket yaş maya1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık suYarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuzUn2 yumurta (Akı içine sarısı üzerine sürülecek)Ara katlara sürmek için 250gr tereyağ İçi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Haşhaşlı Cevizli Katmer (Oklava Yada Merdane Gerekmiyor) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1,5 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker750 gram kadar unYarım paket yaşmaya İç harcı için 1 su bardağı haşhaş1 çay bardağı ceviz içi1 çay bardağı sıvı yağ50...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt