elektronikci
FD Üye
Katmer Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 100-150 gram kadar yumuşak tereyağı yahut margarin
- Peynir -zeytin vs
- Susam
- Çörek otu
- Yumurta sarısı
Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık su ve süt, sıvı yağ, yaş maya ,şeker, tuz ve yumurtayı yoğurma kabına alalım maya ve şeker güzelce erişene kadar karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp yarım-1 saat kadar mayalandıralım.
- Hamuru 8 bezeye ayıralım.
- Birinci 4 bezeyi tatlı tabağı kadar açıp üzerlerine yumuşak tereyağını sürelim üst üste koyalım.
- Başka 4 bezeye de birebir süreci yapalım.
- Üst üste olan 4 bezeyi açabildiğimiz kadar elimizle bastırarak açalım.
- 16 kesime bölelim.
- Üçgen biçiminde kestiğimiz modüllerin üzerine hafif bastıralım ucuna dilediğimiz iç harcını koyup rulo yapalım.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp evvelce ısınmış 200 derece fırında pişirelim. Piştikten sonra üzerine pak bir bez örterek dinlendirelim ve afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.