Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Katmer Poğaça

Katmer Poğaça

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
katmer-pogaca.jpg

Katmer Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Ortası İçin;
  • 100-150 gram kadar yumuşak tereyağı yahut margarin
İçi İçin;
  • Peynir -zeytin vs
Üzeri İçin;
  • Susam
  • Çörek otu
  • Yumurta sarısı

Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık su ve süt, sıvı yağ, yaş maya ,şeker, tuz ve yumurtayı yoğurma kabına alalım maya ve şeker güzelce erişene kadar karıştıralım.
  2. Yavaş yavaş un ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp yarım-1 saat kadar mayalandıralım.
  4. Hamuru 8 bezeye ayıralım.
  5. Birinci 4 bezeyi tatlı tabağı kadar açıp üzerlerine yumuşak tereyağını sürelim üst üste koyalım.
  6. Başka 4 bezeye de birebir süreci yapalım.
  7. Üst üste olan 4 bezeyi açabildiğimiz kadar elimizle bastırarak açalım.
  8. 16 kesime bölelim.
  9. Üçgen biçiminde kestiğimiz modüllerin üzerine hafif bastıralım ucuna dilediğimiz iç harcını koyup rulo yapalım.
  10. Üzerine yumurta sarısını sürüp evvelce ısınmış 200 derece fırında pişirelim. Piştikten sonra üzerine pak bir bez örterek dinlendirelim ve afiyet olsun ????.
Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt