iltasyazilim
FD Üye
Oklava Çekmesi Tarifi
Oklava Çekmesi Tarifi Resimli
Malzemeler
100 Gr Antep Fıstığı Çekilmiş
100 Gr Ceviz Dövülmüş
15 ( 32 ) Paket Margarin
250 Gr Nişasta
3 Çorba Kaşığı Sirke
1 Nehir bardağı Akışkan Yağ
1 Akarsu bardağı Süt
4 Su bardağı Un
3 Adet Yumurta
Kararında TuzŞerbeti İçin 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu
4 Su bardağı Su
5 Su bardağı Toz Şeker
Hazırlanışı
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım İçine yumurtaları, sütü, akıcı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım Üzerlerine nemli kumaş örterek 12 saat dinlendirelim Bezeleri, nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim, olası olduğunca ince yufkalar açalım Açtığımız bir yufkanın üstüne iri dövülmüş ceviz ve antepfıstığı serperek yufkayı oklavaya saralım Yufkanın iki ucundan büzdürerek oklavayı iç kısmından çekip çıkaralım Yufka rulosunu 3 cm aralıklarla kesip hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim Tüm bezeleri benzer şekilde hazırlayıp yan yana ve kesintisiz şekilde tepsiye dizelim Yağı eritip 1 dk kaynatalım Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üstüne gezdirelim Baklavayı, 170° ısılı fırında alti üstü pembeleşene değin pişirelim bu arada şerbetini hazırlayalım, Şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 10 dk kaynatarak ateşten alalım Baklavayı fırından alıp adamakıllı soğutalım Üzerine sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirelim Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerini kapatalım Baklava hamurunun üzerine erittiğiniz yağın tortusunu dökmeyin *
Oklava Çekmesi Tarifi Resimli
Malzemeler
100 Gr Antep Fıstığı Çekilmiş
100 Gr Ceviz Dövülmüş
15 ( 32 ) Paket Margarin
250 Gr Nişasta
3 Çorba Kaşığı Sirke
1 Nehir bardağı Akışkan Yağ
1 Akarsu bardağı Süt
4 Su bardağı Un
3 Adet Yumurta
Kararında TuzŞerbeti İçin 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu
4 Su bardağı Su
5 Su bardağı Toz Şeker
Hazırlanışı
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım İçine yumurtaları, sütü, akıcı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım Üzerlerine nemli kumaş örterek 12 saat dinlendirelim Bezeleri, nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim, olası olduğunca ince yufkalar açalım Açtığımız bir yufkanın üstüne iri dövülmüş ceviz ve antepfıstığı serperek yufkayı oklavaya saralım Yufkanın iki ucundan büzdürerek oklavayı iç kısmından çekip çıkaralım Yufka rulosunu 3 cm aralıklarla kesip hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim Tüm bezeleri benzer şekilde hazırlayıp yan yana ve kesintisiz şekilde tepsiye dizelim Yağı eritip 1 dk kaynatalım Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üstüne gezdirelim Baklavayı, 170° ısılı fırında alti üstü pembeleşene değin pişirelim bu arada şerbetini hazırlayalım, Şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 10 dk kaynatarak ateşten alalım Baklavayı fırından alıp adamakıllı soğutalım Üzerine sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirelim Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerini kapatalım Baklava hamurunun üzerine erittiğiniz yağın tortusunu dökmeyin *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.