Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Okinawa Diyeti

Okinawa Diyeti
0
94

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Okinawa Diyeti
Okinawa Diyeti Nasıl Uygulanır?
1200 kalorilik lezzetli ve hafif bir diyet Bu diyetin en onemli ozelliği, kilo vermeyi en sağlıklı bicimde sağlaması Yani, diğer diyetlerde olduğu gibi kilolarla birlikte sağlığınızı da kaybetmeniz gibi bir risk soz konusu değil! Kısacası “Okinawa diyeti sayesinde hem sağlıklı beslenecek hem de 5 gunde 2 kilo verebileceksiniz

Faydalı not; Buradaki tum tarifler birer porsiyon icin hazırlanmıştır Eğer diyet yapacak birden fazla kişi vara malzeme sayısını o sayıyla orantılı olarak birkac katına cıkarmanızda fayda var Bir diğer onemli nokta ise; Size sunulan tarifler arasından damak zevkinize gore kahvaltı ve iki ara oğun secebilir, oğle ile akşam yemeklerini birbirleriyle değiştirebilirsiniz

Kahvaltı

Musli: 150 ml toze sıkılmış portakal suyu, 100 gr taze elma (cekirdekleri cıkarılmış ve kupler halinde doğranmış), 2 yemek kaşığı Cornflakes 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve yoğurt

2 dilim cavdar ekmeğinin uzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı surun ve 2 dilim hindi goğsu ilave edin 100 ml sutu, 1 tatlı kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı limon suyuyla karıştırdıktan sonra icin

1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı baharat ve 1 yemek kaşığı maden suyuyla birlikte cırptıktan sonra yağsız tavada pişirin 2 dilim domatesi kucuk bir dilim cavdar ekmeğinin uzerine yerleştirin 150 ml taze portakal suyu hazırlayın

3 yemek kaşığı yağsız yoğurdu, 2 yemek kaşığı maden suyu, 2 tatlı kaşığı oğutulmuş baharat, tuz ve biberle karıştırın Bu karışımı bir dilim cavdar ekmeğinin uzerine surun Sandvici 4 dilim frenk turbuyla zenginleştirin

40 gr esmer pirinci, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi, 100 ml elma suyu ve 50 ml suyla birlikte haşladıktan sonra demlenmeye bırakın 1 kivi ile 75 gr taze inciri ince dilimler halinde kesin ve 100 ml sutle birlikte soğuttuğunuz pilava ekleyin

Ara Oğunler (Gunde iki kez)

Bir porsiyon popcorn: (25 gr patlamış mısır, baharatlı tuz, 12 tatlı kaşığı yağ)

200 gr taze incirin kabuklarını soyun 150 gr yoğurtla karıştırın

Salata: 2 havucu ve 12 rezenenin kokunu temizledikten sonra rendeleyin Salatanın uzerine 1 'er tatlı kaşığı bal, ceviz yağı ve limon suyu ilave edin

Muz Smoothie: 75 gr yağsız yoğurdu, 100 gr muz, 12 tatlı kaşığı oğutulmuş ceviz ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırın Tatlıyı bekletmeden yiyin

Musli: 30 gr cavdar gevreğini 75 ml elma suyuyla birlikte ısıttıktan sonra dinlenmeye bırakın 1 kivi ve 75 gr cileği kucuk zar şeklinde kesin Meyveleri, oğutulmuş 12 tatlı kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı limon suyuyla birlikte cavdar gevreğinin uzerine dokun

150 gr salatalığı iri iri rendelediyin Uzerine 100 gr yağsız yoğurt, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı oğutulmuş dereotu ilave edin Yoğurtla birlikte 1 susamlı galeta yiyin

1 dilim cavdar ekmeğinin uzerine 12 dilim mozerella peyniri ve domates dilimleri yerleştirin Tuz ve karabiberle baharatlandırdıktan sonra uzerini maydanoz yapraklarıyla susleyin

1 2 porsiyon hindistan cevizi limon meyveli pilav (hazırlanışım yukarıda 'kahvaltı' bolumunde bulabilirsiniz)

Bir dilim peksimet ve 100 gr cilek Sutlu kahve

1Gun

Oğlen

Tavuklu Sandvic

Taze adacayı, bir tutam sumak, 100 gr tavuk filetosu, iyot tuzu, oğutulmemiş karabiber, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 buyuk dilim cavdar ekmeği, 1 dilim marul, 2 frenk turbu, 1 kucuk salatalık, 1 yemek kaşığı soya filizi

Hazırlanışı:

Oğutulmuş adacayını sumakla karıştırın Tavuk bonfliesini bu karışımın uzerine yatırın Teflon tavada duşuk ısıda kızartın, baharatlandırın ve soğumaya bırakın Yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın Bu karışımı ekmeğin uzerine surun Marul yaprakları, tavuk filetosu, turp ve salatalık dilimlerini de ekmeğin uzerine yerleştirin

Akşam

Mozerella Peynirli Cevizli Kuşkonmaz

1 adet kucuk limon, 120 gr esmer pirinc, iyot tuzu, 600 gr yeşil kuşkonmaz, oğutulmemiş karabiber, 2 ceviz, 65 gr Mozerella peyniri

Hazırlanışı:

Pirinci, ikiye bolduğunuz kucuk limonla birlikte tuzlu suyun icinde hoşlayın Limonu sudan cıkarın Pirincin yarısını bir sonraki gun icin saklayın, Kuşkonmazı, koklerini kestikten sonra tuzlu suda 8 dakika boyunca sote edin Suyunu cektirin ve yarısını bir sonraki gune ayırın Kuşkonmazı baharatlandırın Cevizleri oğutun, peyniri ince ince kesin ve kuşkonmazın uzerine serpiştirin Kuşkonmazı daha once 220 derecede ısıtmış
olduğunuz fırına surun

2 Gun

Oğlen

Kuşkonmaz Pilav – Salatalık

1 kucuk kırmızı soğan, 150 gr salatalık, 1 limonun suyu, iyot tuzu, oğutulmemiş karabiber, bir tutam sumak, 1 tatlı kaşığı aycicek yağı, 1 tatlı kaşığı ceviz yağı, 300 gr kuşkonmaz (bir onceki gunden hazırlanmış), 60 gr esmer pirinc (bir onceki gunden hazırlanmış), maydanoz, birkac yaprak marul

Hazırlanışı:

Soğanı ve salatalığı doğrayın Malzemeleri, limon suyu, tuz, karabiber, sumak ve yağla karıştırın Kuşkonmazı da kestikten sonra tum malzemeleri pilavla karıştırın Salatayı yeniden tuz ve biberle tatlandırın Uzerine maydanozu serpiştirin

Akşam

Havuc Corbası

3 havuc, 3 patates (150 gr), 1 tatlı kaşığı sebze suyu, 1 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 kırmızı soğan, 50 gr mantar, 1 cay kaşığı aycicek yağı, iyot tuzu

Hazırlanışı

Oğutulmemiş karabiber Havucları ve patatesleri kucuk zarlar şeklinde doğrayın 200 ml suyu bir tatlı kaşığı sebze suyu ve limonun suyuyla ısıtın Sebzeyi suda haşlayın Soğan ve mantarları ince ince kestikten sonra duşuk ısıda suyunu cekinceye kadar yağla sote edin Sebzeleri pure haline getirip tatlandırdıktan sonra uzerine sote ettiğiniz mantarla birlikte servis edin Kıydığınız maydanozu yemeğin uzerine serpiştirin
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt