Okinawa Diyeti
Okinawa Diyeti Nasıl Uygulanır?
1200 kalorilik lezzetli ve hafif bir diyet Bu diyetin en onemli ozelliği, kilo vermeyi en sağlıklı bicimde sağlaması Yani, diğer diyetlerde olduğu gibi kilolarla birlikte sağlığınızı da kaybetmeniz gibi bir risk soz konusu değil! Kısacası “Okinawa diyeti sayesinde hem sağlıklı beslenecek hem de 5 gunde 2 kilo verebileceksiniz
Faydalı not; Buradaki tum tarifler birer porsiyon icin hazırlanmıştır Eğer diyet yapacak birden fazla kişi vara malzeme sayısını o sayıyla orantılı olarak birkac katına cıkarmanızda fayda var Bir diğer onemli nokta ise; Size sunulan tarifler arasından damak zevkinize gore kahvaltı ve iki ara oğun secebilir, oğle ile akşam yemeklerini birbirleriyle değiştirebilirsiniz
Kahvaltı
Musli: 150 ml toze sıkılmış portakal suyu, 100 gr taze elma (cekirdekleri cıkarılmış ve kupler halinde doğranmış), 2 yemek kaşığı Cornflakes 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve yoğurt
2 dilim cavdar ekmeğinin uzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı surun ve 2 dilim hindi goğsu ilave edin 100 ml sutu, 1 tatlı kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı limon suyuyla karıştırdıktan sonra icin
1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı baharat ve 1 yemek kaşığı maden suyuyla birlikte cırptıktan sonra yağsız tavada pişirin 2 dilim domatesi kucuk bir dilim cavdar ekmeğinin uzerine yerleştirin 150 ml taze portakal suyu hazırlayın
3 yemek kaşığı yağsız yoğurdu, 2 yemek kaşığı maden suyu, 2 tatlı kaşığı oğutulmuş baharat, tuz ve biberle karıştırın Bu karışımı bir dilim cavdar ekmeğinin uzerine surun Sandvici 4 dilim frenk turbuyla zenginleştirin
40 gr esmer pirinci, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi, 100 ml elma suyu ve 50 ml suyla birlikte haşladıktan sonra demlenmeye bırakın 1 kivi ile 75 gr taze inciri ince dilimler halinde kesin ve 100 ml sutle birlikte soğuttuğunuz pilava ekleyin
Ara Oğunler (Gunde iki kez)
Bir porsiyon popcorn: (25 gr patlamış mısır, baharatlı tuz, 12 tatlı kaşığı yağ)
200 gr taze incirin kabuklarını soyun 150 gr yoğurtla karıştırın
Salata: 2 havucu ve 12 rezenenin kokunu temizledikten sonra rendeleyin Salatanın uzerine 1 'er tatlı kaşığı bal, ceviz yağı ve limon suyu ilave edin
Muz Smoothie: 75 gr yağsız yoğurdu, 100 gr muz, 12 tatlı kaşığı oğutulmuş ceviz ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırın Tatlıyı bekletmeden yiyin
Musli: 30 gr cavdar gevreğini 75 ml elma suyuyla birlikte ısıttıktan sonra dinlenmeye bırakın 1 kivi ve 75 gr cileği kucuk zar şeklinde kesin Meyveleri, oğutulmuş 12 tatlı kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı limon suyuyla birlikte cavdar gevreğinin uzerine dokun
150 gr salatalığı iri iri rendelediyin Uzerine 100 gr yağsız yoğurt, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı oğutulmuş dereotu ilave edin Yoğurtla birlikte 1 susamlı galeta yiyin
1 dilim cavdar ekmeğinin uzerine 12 dilim mozerella peyniri ve domates dilimleri yerleştirin Tuz ve karabiberle baharatlandırdıktan sonra uzerini maydanoz yapraklarıyla susleyin
1 2 porsiyon hindistan cevizi limon meyveli pilav (hazırlanışım yukarıda 'kahvaltı' bolumunde bulabilirsiniz)
Bir dilim peksimet ve 100 gr cilek Sutlu kahve
1Gun
Oğlen
Tavuklu Sandvic
Taze adacayı, bir tutam sumak, 100 gr tavuk filetosu, iyot tuzu, oğutulmemiş karabiber, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 buyuk dilim cavdar ekmeği, 1 dilim marul, 2 frenk turbu, 1 kucuk salatalık, 1 yemek kaşığı soya filizi
Hazırlanışı:
Oğutulmuş adacayını sumakla karıştırın Tavuk bonfliesini bu karışımın uzerine yatırın Teflon tavada duşuk ısıda kızartın, baharatlandırın ve soğumaya bırakın Yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın Bu karışımı ekmeğin uzerine surun Marul yaprakları, tavuk filetosu, turp ve salatalık dilimlerini de ekmeğin uzerine yerleştirin
Akşam
Mozerella Peynirli Cevizli Kuşkonmaz
1 adet kucuk limon, 120 gr esmer pirinc, iyot tuzu, 600 gr yeşil kuşkonmaz, oğutulmemiş karabiber, 2 ceviz, 65 gr Mozerella peyniri
Hazırlanışı:
Pirinci, ikiye bolduğunuz kucuk limonla birlikte tuzlu suyun icinde hoşlayın Limonu sudan cıkarın Pirincin yarısını bir sonraki gun icin saklayın, Kuşkonmazı, koklerini kestikten sonra tuzlu suda 8 dakika boyunca sote edin Suyunu cektirin ve yarısını bir sonraki gune ayırın Kuşkonmazı baharatlandırın Cevizleri oğutun, peyniri ince ince kesin ve kuşkonmazın uzerine serpiştirin Kuşkonmazı daha once 220 derecede ısıtmış
olduğunuz fırına surun
2 Gun
Oğlen
Kuşkonmaz Pilav – Salatalık
1 kucuk kırmızı soğan, 150 gr salatalık, 1 limonun suyu, iyot tuzu, oğutulmemiş karabiber, bir tutam sumak, 1 tatlı kaşığı aycicek yağı, 1 tatlı kaşığı ceviz yağı, 300 gr kuşkonmaz (bir onceki gunden hazırlanmış), 60 gr esmer pirinc (bir onceki gunden hazırlanmış), maydanoz, birkac yaprak marul
Hazırlanışı:
Soğanı ve salatalığı doğrayın Malzemeleri, limon suyu, tuz, karabiber, sumak ve yağla karıştırın Kuşkonmazı da kestikten sonra tum malzemeleri pilavla karıştırın Salatayı yeniden tuz ve biberle tatlandırın Uzerine maydanozu serpiştirin
Akşam
Havuc Corbası
3 havuc, 3 patates (150 gr), 1 tatlı kaşığı sebze suyu, 1 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 kırmızı soğan, 50 gr mantar, 1 cay kaşığı aycicek yağı, iyot tuzu
Hazırlanışı
Oğutulmemiş karabiber Havucları ve patatesleri kucuk zarlar şeklinde doğrayın 200 ml suyu bir tatlı kaşığı sebze suyu ve limonun suyuyla ısıtın Sebzeyi suda haşlayın Soğan ve mantarları ince ince kestikten sonra duşuk ısıda suyunu cekinceye kadar yağla sote edin Sebzeleri pure haline getirip tatlandırdıktan sonra uzerine sote ettiğiniz mantarla birlikte servis edin Kıydığınız maydanozu yemeğin uzerine serpiştirin
Okinawa Diyeti Nasıl Uygulanır?
1200 kalorilik lezzetli ve hafif bir diyet Bu diyetin en onemli ozelliği, kilo vermeyi en sağlıklı bicimde sağlaması Yani, diğer diyetlerde olduğu gibi kilolarla birlikte sağlığınızı da kaybetmeniz gibi bir risk soz konusu değil! Kısacası “Okinawa diyeti sayesinde hem sağlıklı beslenecek hem de 5 gunde 2 kilo verebileceksiniz
Faydalı not; Buradaki tum tarifler birer porsiyon icin hazırlanmıştır Eğer diyet yapacak birden fazla kişi vara malzeme sayısını o sayıyla orantılı olarak birkac katına cıkarmanızda fayda var Bir diğer onemli nokta ise; Size sunulan tarifler arasından damak zevkinize gore kahvaltı ve iki ara oğun secebilir, oğle ile akşam yemeklerini birbirleriyle değiştirebilirsiniz
Kahvaltı
Musli: 150 ml toze sıkılmış portakal suyu, 100 gr taze elma (cekirdekleri cıkarılmış ve kupler halinde doğranmış), 2 yemek kaşığı Cornflakes 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve yoğurt
2 dilim cavdar ekmeğinin uzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı surun ve 2 dilim hindi goğsu ilave edin 100 ml sutu, 1 tatlı kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı limon suyuyla karıştırdıktan sonra icin
1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı baharat ve 1 yemek kaşığı maden suyuyla birlikte cırptıktan sonra yağsız tavada pişirin 2 dilim domatesi kucuk bir dilim cavdar ekmeğinin uzerine yerleştirin 150 ml taze portakal suyu hazırlayın
3 yemek kaşığı yağsız yoğurdu, 2 yemek kaşığı maden suyu, 2 tatlı kaşığı oğutulmuş baharat, tuz ve biberle karıştırın Bu karışımı bir dilim cavdar ekmeğinin uzerine surun Sandvici 4 dilim frenk turbuyla zenginleştirin
40 gr esmer pirinci, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi, 100 ml elma suyu ve 50 ml suyla birlikte haşladıktan sonra demlenmeye bırakın 1 kivi ile 75 gr taze inciri ince dilimler halinde kesin ve 100 ml sutle birlikte soğuttuğunuz pilava ekleyin
Ara Oğunler (Gunde iki kez)
Bir porsiyon popcorn: (25 gr patlamış mısır, baharatlı tuz, 12 tatlı kaşığı yağ)
200 gr taze incirin kabuklarını soyun 150 gr yoğurtla karıştırın
Salata: 2 havucu ve 12 rezenenin kokunu temizledikten sonra rendeleyin Salatanın uzerine 1 'er tatlı kaşığı bal, ceviz yağı ve limon suyu ilave edin
Muz Smoothie: 75 gr yağsız yoğurdu, 100 gr muz, 12 tatlı kaşığı oğutulmuş ceviz ve 1 tatlı kaşığı balla karıştırın Tatlıyı bekletmeden yiyin
Musli: 30 gr cavdar gevreğini 75 ml elma suyuyla birlikte ısıttıktan sonra dinlenmeye bırakın 1 kivi ve 75 gr cileği kucuk zar şeklinde kesin Meyveleri, oğutulmuş 12 tatlı kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı limon suyuyla birlikte cavdar gevreğinin uzerine dokun
150 gr salatalığı iri iri rendelediyin Uzerine 100 gr yağsız yoğurt, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı oğutulmuş dereotu ilave edin Yoğurtla birlikte 1 susamlı galeta yiyin
1 dilim cavdar ekmeğinin uzerine 12 dilim mozerella peyniri ve domates dilimleri yerleştirin Tuz ve karabiberle baharatlandırdıktan sonra uzerini maydanoz yapraklarıyla susleyin
1 2 porsiyon hindistan cevizi limon meyveli pilav (hazırlanışım yukarıda 'kahvaltı' bolumunde bulabilirsiniz)
Bir dilim peksimet ve 100 gr cilek Sutlu kahve
1Gun
Oğlen
Tavuklu Sandvic
Taze adacayı, bir tutam sumak, 100 gr tavuk filetosu, iyot tuzu, oğutulmemiş karabiber, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 buyuk dilim cavdar ekmeği, 1 dilim marul, 2 frenk turbu, 1 kucuk salatalık, 1 yemek kaşığı soya filizi
Hazırlanışı:
Oğutulmuş adacayını sumakla karıştırın Tavuk bonfliesini bu karışımın uzerine yatırın Teflon tavada duşuk ısıda kızartın, baharatlandırın ve soğumaya bırakın Yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın Bu karışımı ekmeğin uzerine surun Marul yaprakları, tavuk filetosu, turp ve salatalık dilimlerini de ekmeğin uzerine yerleştirin
Akşam
Mozerella Peynirli Cevizli Kuşkonmaz
1 adet kucuk limon, 120 gr esmer pirinc, iyot tuzu, 600 gr yeşil kuşkonmaz, oğutulmemiş karabiber, 2 ceviz, 65 gr Mozerella peyniri
Hazırlanışı:
Pirinci, ikiye bolduğunuz kucuk limonla birlikte tuzlu suyun icinde hoşlayın Limonu sudan cıkarın Pirincin yarısını bir sonraki gun icin saklayın, Kuşkonmazı, koklerini kestikten sonra tuzlu suda 8 dakika boyunca sote edin Suyunu cektirin ve yarısını bir sonraki gune ayırın Kuşkonmazı baharatlandırın Cevizleri oğutun, peyniri ince ince kesin ve kuşkonmazın uzerine serpiştirin Kuşkonmazı daha once 220 derecede ısıtmış
olduğunuz fırına surun
2 Gun
Oğlen
Kuşkonmaz Pilav – Salatalık
1 kucuk kırmızı soğan, 150 gr salatalık, 1 limonun suyu, iyot tuzu, oğutulmemiş karabiber, bir tutam sumak, 1 tatlı kaşığı aycicek yağı, 1 tatlı kaşığı ceviz yağı, 300 gr kuşkonmaz (bir onceki gunden hazırlanmış), 60 gr esmer pirinc (bir onceki gunden hazırlanmış), maydanoz, birkac yaprak marul
Hazırlanışı:
Soğanı ve salatalığı doğrayın Malzemeleri, limon suyu, tuz, karabiber, sumak ve yağla karıştırın Kuşkonmazı da kestikten sonra tum malzemeleri pilavla karıştırın Salatayı yeniden tuz ve biberle tatlandırın Uzerine maydanozu serpiştirin
Akşam
Havuc Corbası
3 havuc, 3 patates (150 gr), 1 tatlı kaşığı sebze suyu, 1 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 kırmızı soğan, 50 gr mantar, 1 cay kaşığı aycicek yağı, iyot tuzu
Hazırlanışı
Oğutulmemiş karabiber Havucları ve patatesleri kucuk zarlar şeklinde doğrayın 200 ml suyu bir tatlı kaşığı sebze suyu ve limonun suyuyla ısıtın Sebzeyi suda haşlayın Soğan ve mantarları ince ince kestikten sonra duşuk ısıda suyunu cekinceye kadar yağla sote edin Sebzeleri pure haline getirip tatlandırdıktan sonra uzerine sote ettiğiniz mantarla birlikte servis edin Kıydığınız maydanozu yemeğin uzerine serpiştirin