iltasyazilim
FD Üye
24 kasım Öğretmenler günü kısa ve öz sözleri
Dünyada her şeye değer biçilebilir Lakin öğretmenin eserine değer biçilemez (Socrates)
Yeryüzünde öğretmenlikten daha onurlu bir tanımıyorum (Diyojen)
Ulusları kurtaranlar yalnız ve oysa öğretmenlerdir
Dünyanın her yanına öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır
Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli karakter hamuruna da biçim verir
Öğretmenlik bir sanat işidir Usta geçimini sağlama sıkıntısı çekerse, ondan yaratıcılık beklenemez (İNÖzgür)
Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır
Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir
Hoca, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur
Toplumların medenilik düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür
Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır
Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir Eğitim aramak, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine dek demektir (Eflatun)
*
Dünyada her şeye değer biçilebilir Lakin öğretmenin eserine değer biçilemez (Socrates)
Yeryüzünde öğretmenlikten daha onurlu bir tanımıyorum (Diyojen)
Ulusları kurtaranlar yalnız ve oysa öğretmenlerdir
Dünyanın her yanına öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır
Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli karakter hamuruna da biçim verir
Öğretmenlik bir sanat işidir Usta geçimini sağlama sıkıntısı çekerse, ondan yaratıcılık beklenemez (İNÖzgür)
Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır
Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir
Hoca, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur
Toplumların medenilik düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür
Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır
Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir Eğitim aramak, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine dek demektir (Eflatun)
*