Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Öğrenci affı

Öğrenci affı
0
91

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Öğrenci affı 1549313796 1549313796 ogrenciaffi5c58a70da917cogrenciaffi5c58a70da917c http:wwwdomatessuyucomwpcontentuploads200810ogrenci150x150Öğrenci affında bu yıl büyük bir gelişme oldu ve 5 yıl daha geriye çekildi Bu konuda detaylı öğretmek istiyorum ama şimdilik bildiğim kadarını sizlere aktarabiliyorum Bakanlar Kurulu kadar onaylanan öğrenci affı 5 sene geriye atıldı Daha önce 2000 yılından geçerli edinmek üzere çıkarılan öğrenci affının kapsamı genişletildi Komisyonda öğrenci affının 07061995 tarihinden itibaren geçerli olması kararlaştırıldı Yeniden okumak isteyen kişiler için çok büyük bir kısmet Takriben 600 bin öğrencinin merakla beklediği öğrenci affını düzenleyen kanun tasarısı TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kapsamı genişletilerek kabul edildi Tasarıya tarafından, affın açılış tarihi, 28 Haziran 2000′den 7 Haziran 1995′e çekildi 1980 yılından sonradan çıkarılan aflardan hiç yararlanmayanlar da kanun kapsamı içinde değerlendirilecek Bu içerik DomatessuyuCom sitesine aittir Türk Silahlı Kuvvetlerine tabi eğitim kurumlarında ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim görürken 7 Haziran 1995 tarihinden, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihe dek ilişiği kesilenler, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde başvurmaları halinde Yükseköğretim Kurulunca öğrenim görecekleri fakült ya da yüksek okullar belirlenecek Belirlenen yüksek öğretim kurumlarınca intibakları yapılan öğrenciler, öteki öğrenciler gibi bu haklardan yararlanacak Dizayn neler getiriyor ? * 28 Haziran 2000 tarihinden itibaren her ne sebeple olursa olsun üniversiteden ilişiği kesilenler, 2 ay içerisinde başvurmaları halinde aftan yararlanabilecekler * Ön lisans ve lisans düzeyinde ilişiği kesilenlere; devam şartını yerine getirmedikleri dersler için 1 eğitim öğretim yılı, dönemlik dersler için 1 dönem devam etme ve 4 imtihan hakkı verilecek * Açık öğretim sistemi ile öğrenim yapılan ön lisans, lisans bitirme ve lisans programlarından kaydı silinenler de bu haktan yararlanacak * Aftan yararlanacakların askerliği tecil edilebilecek * Öğrenim kredisi ya da katkı maddesi kredisi borcu bulunanların borçları ertelenecek Diğer Kaynaklar: Daha önce sizlere öğrenci affı konusunda bir kaç bilgilendirme yazısı yazmıştım Bugun Öğrenci affı bugun TBMM eğitim komisyonunda kabuledildi Ünivertsite öğrencilerini kapsayan bu aftan 5 yıl içerisinde okulunu herne nedenle olursa olsun yüz kızartıcı suçlar hariç affetme ile okuluna devam edebilecek Aff 2008 öğrencilere sınav ve devam hakkıda getiriyor Ayrıntılı bilgi için yazımın devamında bulabilirsiniz TBMM Ulusal Eğitim Komisyonunda, öğrenci affını düzenleyen kanun tasarısı, kapsamı genişletilerek kabul edildi Tasarıya kadar, affın başlangıç tarihi, 28 Haziran 2000′den 7 Haziran 1995′e çekildi 1980 yılından daha sonra çıkarılan aflardan hiç yararlanmayanlar da kanun kapsamı içinde değerlendirilecek Türk Silahlı Kuvvetlerine tabi eğitim kurumlarında ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim görürken 7 Haziran 1995 tarihinden, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihe değin ilişiği kesilenler, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde başvurmaları halinde Yükseköğretim Kurulunca öğrenim görecekleri fakülte ya da yüksek okullar belirlenecek Belirlenen yüksek öğretim kurumlarınca intibakları yapılan öğrenciler, diğer öğrenciler gibi bu haklardan yararlanacak Komite, Yükseköğretim Kanunda Değiştirme Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını, CHP, MHP ve DTP milletvekilleri ile BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun bu yönde verdiği diğer kanun tekliflerini birleştirerek görüştü AKP, CHP, MHP ve DTP milletvekilleri, öğrenci affının tarihinin 28 Haziran 2000 tarihinden 7 Haziran 1995 tarihine çekilmesini de içeren değiştirme önergesine iki taraflı imza koydu Komisyonda oybirliği ile kabul edilen tasarıya kadar, yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil tüm sınıflarda intibak, ön lisans, lisans bitirme, lisans, pedagojik formasyon, lisans üstü, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik öğrenimi görebilen öğrencilerden; 7 Haziran 1995 tarihinden, kanunun yürürlüğe girdiği tarihe değin, kendi ricası ile ilişikleri kesilenler dahil her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 aylık dilekçe süresi içerisinde ilişiği kesilenler, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla yararlanacak 1980 sonrası çıkartılan aflardan hiç bir şekilde yararlanmayanlar da bu kanun kapsamına alınacak Bir yükseköğretim kurumu namına yurt içinde başka bir yükseköğretim kurumunda lisansüstü öğrenim yapanlardan; başarısız olmaları nedeniyle ilişiği kesilenler de af kapsamına alınacak Başvuruda bulunanlar, ilgili yükseköğretim kurumları göre, 2 aylık başvuru formu süresinin dolması beklenmeden de bu haklardan yararlandırılabilecek Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar, terhislerini, gözaltında veya tutsak bulunanlar ise bu hallerinin sona ermesini peşine düşüp takip eden 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmaları halinde bu haklardan yararlandırılacak SINAV VE DEVAM HAKKI Uygulama süresi sonuna kadar yükseköğretim kurumlarınca haklarında ilişik kesme işlemi uygulanan, yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil tüm sınıflarda intibak, ön lisans,lisans tamamlama, lisans, pedagojik formasyon, lisans üstü, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik öğrenimi görebilen öğrencilerden, ilişik kesme işlemine karşı idari yargı mercilerine başvurmuş olanlar da başvurmaları halinde her tarafta kayıt yaptırma hakkına sahip olacak Davanın davacının aleyhine sonuçlanması, öğrencinin aftan yararlanmasına engel olmayacak Ön lisans ve lisans düzeyinde ilişiği kesilenlere; devam şartını yerine getirmedikleri dersler için 1 eğitim öğretim yılı, dönemlik dersler için 1 dönem devam etme hakkı ve 4 sınav hakkı, devam şartını yerine getirip başarısız olanlara, başarısız oldukları dersler için 4 imtihan hakkı; istemeleri halinde başarısız oldukları derslere 1 eğitim öğretim yılı, dönemlik dersler için 1 dönem devam etme hakkı, devam zorunluluğu bulunmayan dersler için 4 sınav hakkı tanınacak Yüksek lisans öğrencileri için bir, doktora öğrencileri için de 3 yıl tez hazırlama süresi verilecek Not ortalaması sebebiyle mezun olamayanlara, istedikleri 3 dersten anekdot yükseltmek için 2 imtihan hakkı verilecek LİSANS ÜSTÜ DÜZEYDE İLİŞİĞİ KESİLENLER Lisans üstü düzeyde ilişiği kesilenlere; devam şartını yerine getirmedikleri dersler için 1 eğitim öğretim yılı, dönemlik dersler için 1 dönem devam etme hakkı ve 3 sınav hakkı, devam şartını yerine getirip başarısız olanlara, başarısız oldukları dersler için 3 imtihan hakkı; istemeleri halinde bu dersleri değiştirerek 1 eğitim öğretim yılı, dönemlik dersler için 1 dönem devam etme hakkı, yeterlik için 3 imtihan hakkı verilecek Yüksek lisans öğrencileri için 1, doktora öğrencileri için 2 sene çabuk hazırlama süresi, doktora yeterlik sınavına girebilmek için tanıdık olmayan dil sınavında başarısız olanlara 3 imtihan hakkı, sanatta yeterlik ya da tıpta uzmanlık alanlarında başarısız olanlara, başarısız oldukları derslerden laboratuvar ve uygulamalı derslere devam ve yetkisiz rotasyonlarını tamamlamaları şartıyla 3 imtihan hakkı tanınacak AÇIK ÖĞRETİMDE KAYDI SİLİNENLERE KAYIT HAKKI Af kapsamında bahşedilen imtihan ve devam hakkının kullanılması süreci sonunda başarılı olanların öğrenciliğe intibakları yapılacak ve haklarında, yıl kaybetmemiş öğrenciler gibi işlem yapılacak Başarısız olunan derslerin programdan çıkarılmış olması halinde bu derslerin yerine, ilgili yükseköğretim kurumu göre başka dersler belirlenecek Pedagojik formasyon programını tamamlayamayanlar için 3 imtihan hakkı verilecek; yapamadıkları uygulamalar için ilgili yükseköğretim kurumu tarafından devam imkanı sağlanacak Açık öğretim sistemi ile öğrenim yapılan ön lisans, lisans bitirme ve lisans programlarından kaydı silinenlere her tarafta kayıt hakkı verilecek Lisans programlarına devam ederken farklı alanlara yönlendirilmiş nedenlerle ön lisans diploması alarak kurumlarından ayrılanlar da haklardan yararlandırılacak LİSANSÜSTÜ ÖĞRENİM GÖRENLER Lisansüstü öğrenimlerini tamamlayamadıkları için yüksek kurumlarındaki görevlerine son verilenler, kendilerine belli haklardan yararlanarak, öğrenimlerini bahşedilen sürede tamamlamaları kaydıyla, mezuniyetlerinin arkasından 30 gün içinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuracak Başvurunun peşinde 2 ay içinde namına öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumuna ya da Yükseköğretim Kurulunun uygun göreceği diğer bir yükseköğretim kurumuna araştırma görevlisi olarak atanacak Bunlardan para borçları olanların bu borçları, hizmet borcuna dönüştürülecek Bu şahısların haklarında başlatılan takibat ise öğrenimleri boyunca durdurulacak Kanunun yürürlüğe girmesinden önce yapılan ödemeler ise iade edilmeyecek Askere alınmaları gerekenler ise kanunda kayıtlı hakları kullanmaları halinde tecilli ya da tehirli sayılacak TSK’YA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARI Türk Silahlı Kuvvetlerine yan eğitim kurumlarında (GATA, Harp Okulları ve Astsubay Iş Yüksek Okulları) ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim görürken 7 Haziran 1995 tarihinden, kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar ilişiği kesilenler, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde başvurmaları halinde YÖK kadar askeri okullar dışındaki fakülte veya yüksekokullara yerleştirilebilecekler Belirlenen yükseköğretim kurumlarınca intibakları yapılan öğrenciler, diğer öğrenciler gibi bu haklardan yararlanacak Gevher Nesibe Afiyet Enstitüsünden ilişiği kesilenler de kanun tasarısının kapsamına alındı Enstitüden ilişiği kesilenler, YÖK‘ün yerinde göreceği yükseköğretim kurumlarında eğitimlerine devam edebilecek Tasarıya kadar, vakıf üniversitelerinde öğrenimlerine burslu olarak devam ederken ilişiği kesilenlerin, aftan yararlanarak öğrencilik hakkını elde etmeleri halinde, bursluluk statülerinin devam edip etmeyeceğine ilgili vakıf üniversitesinin yönetim kurulunca karar verilecek Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na öğrenim kredisi ya da katkı kredisi borcu bulunanların aftan yararlanması halinde bu borçların ödenmesi ertelenecek Komisyonda, Polis Akademisinden ilişiği kesilenlerle ilgili de düzenleme tamamlanmak istendi Fakat, bu konuyla ilgili düzenlemenin TBMM Genel Kuruluna bırakılması kararlaştırıldı  

858,505Konular
982,831Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt