Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1-2 çay bardağı haşlanmış nohut
- 3 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı şeker
- 4.5 su bardağı sıcak su
- Tereyağı
- Tuz
Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Nohutlarımızı evvelden haşlayalım. Dilerseniz konservede kullanabilirsiniz.
- Pirinçlerimizi tuzlu sıcak suda 30-45 dk bekletip, güzelce yıkayalım, süzelim.
- Tenceremize sıvı yağ koyalım. Pirinçlerimizi ekleyip, kavuralım.
- Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca nohutları ekleyip, kavurmaya devam edelim.
- Kavrulurken tereyağ, şeker, tuz ekleyelim.
- Birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyumuzu ekleyelim.
- Önemli nokta suyu koyduktan sonra şu fokurdamaya başlayınca ocağın altını kısalım ağır ağır pişirmeye bırakalım. Pişerken tencere kapağını açmayalım.
- Suyu çeken pirincimizin üzerine bir bez yahut kağıt havlu kapatıp 20 dakika dinlendirelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.