Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 büyük domates
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 zirveli tatlı kaşığı domates salçası
- 1 doruklu tatlı kaşığı biber salçası
- 1 büyük uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 su bardağı su
- 1 çay tabağı kadar kıyma
- Kekik
- Tuz
- Pul biber
- İsot
- Kimyon
- Çok az sıvı yağ
Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir fırın tepsisine haşlanmış nohutu alalım. (buzluktan çıkmış olabilir).
- İçine yemeklik doğranmış soğanı, ince doğranmış sarımsağı ekleyelim.
- İster güveçlik isterseniz biraz daha ufak doğranmış biberleri de ekleyelim.
- Yine küp küp doğranmış domatesi, salçaları, suyu ekleyelim.
- Orijinali yörede (urfa yöresi) kıymasız olup isteğe nazaran kıyma da ekleyebiliriz.
- Baharat, yağ ve suları da ekleyip karıştıralım.
- 200 derece fanlı fırında evvel 20 dakika pişirelim.
- Kaşıkla karıştıralım tekrar 20 dakika pişirelim. Suyunu çekince tamamdır.
Not2: bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz çok yakışıyor.
Not3: ben yağ koymayı unutmuştum çok hafif oldu hiç hissedilmedi, sıhhat için yağ kullanmayabilirsiniz suyu var esasen.
Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.