Nohut Püre Yatağında Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Püre için;
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Biber
Nohut Püre Yatağında Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Haşlanmış nohutu tencereye alıp biraz yağ ve baharat ekleyerek ister robot yardımıyla ister el aletiyle ezelim.
- Kıyma, soğan, yumurta, baharatlar ve galeta ununu bir kasede birleştirip 15 dakika kadar yoğuralım.
- Kıymalı harçtan birer lokmalık modüller koparıp yuvarlayalım ve az yağ koyduğumuz ısınmış tava içinde pişirelim.
- Altını kaptmadan evvel biraz toz biber ekleyip kıymanın yağının lezzetlenmesini sağlayalım.
- Nohut püresini tabağa yayıp üzerine köfteleri yerleştirelim.
- Üzerine tavada kalan etin yağından gezdirelim.Afiyet olsun.
Nohut Püre Yatağında Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı