Nefis Tencere Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk eti
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet havuç
- 2-3 adet yeşil-kırmızı biber
- 2-3 adet patates
- Tuz
- Pul biber
- Zeytinyağı
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
Nefis Tencere Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir tencereye zeytinyağı alalım üzerine yemeklik doğranmış tavukları ek edelim ve tavukları biraz kızartalım 10 dk kadar.
- Üzerine doğranmış kuru soğanı ve doğranmış biberleri ek edip soğanların biraz kızardığını görünce havuçları ve salçayı ek edelim ve biraz bu biçimde çevirelim.
- Üzerini geçecek kadar soğuk su ek edilir.
- En son küp küp biçiminde doğranmış patatesleri ek edelim ,tuzunu pul biberini ek edip kaynayınca kısık ateşte pişirelim.