Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Sebzeli Et Haşlama

Nefis Sebzeli Et Haşlama
0
84

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Nefis Sebzeli Et Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram kemikli et (Ben süt dana kulandım)
  • 4-5 patates orta uzunluk patates yada benim üzere 10 küçül patates
  • 2-3 adet orta uzunluk havuç
  • 3 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım limonun suyu
  • Maydanoz

Nefis Sebzeli Et Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Eti yıkayıp üzerine suyu ekleyip ister düdüklü tencerede isterseniz de geniş bir tencerede haşlamaya bırakın. Ben düdüklü tencere kulandım.
  2. Sebzelerin kabuklarını soyun küçükse patatesleriniz tüm kalasın orta boysa ikiye kesin. Havuçları da fotoda ki üzere iri iri kesin. Sarımsakları dilim dilim doğrayın.
  3. Soğanlarınız benimki üzere olağan soğansa ikiye kesin, arpacık soğan varsa tümde olur.
  4. Etimiz haşlanınca etini bir tabağa alın ve suyunu süzün.
  5. Geniş bir tencereye yağı alıyoruz ve zerzevatları biraz kavuruyoruz, daha sonra unu ekleyip, sebzelere birlikte kavuralım 1-2 dakika. Soğanı bence en son yani undan evvel ekleyin.
  6. Daha sonra etin suyunu ekleyin, baharatları ekleyin ve kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşamaya başlayınca biraz daha küçülttüğünüz etleride ekleyin. Bir taşım da birlikte pişsin.
  7. En son olarak limonun suyunu ekleyin altını kapatın. Servis ederken de limon ve kıyılmış maydanoz ile servis edebilirsiniz.
Nefis Sebzeli Et Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sebzeli Et Haşlama Tanımı İçin Materyaller 1 kg kemikli et2-3 adet patates2-3 adet havuç2-3 yaprak defne yaprağı (olmasa da olur)Tuz, kekik, pulbiber Sebzeli Et Haşlama Tanımı Yapılışı Etinizi üzerini geçecek kadar su ve defne yaprağı ekleyip düdüklü tencerede pişene kadar haşlayın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Sebzeli Soslu Nefis Et Yemeği Antrikot Tanımı İçin Gereçler 5 adet dana antrikot (Eti dananın, dilediğiniz rastgele bir yerinden kullanabilirsiniz, orta kalınlıkta el büyüklüğünde parçalar olması yeterli)2 yemek kaşığı tereyağ1 adet iri uzunluk kuru soğan3 diş sarımsak2 dolu yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Bol Sebzeli Et Haşlama Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo kuşbaşı et (haşlanmış)1 adet soğan1 adet yeşil biber1 adet havuç2 adet patates1 yemek kaşığı unKarabiberKöriPulbiberTuzKekik Bol Sebzeli Et Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Haşlanmış etleri tencereye alıp biraz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Sebzeli Et Sote (Az Etli Bol Sebzeli) Tanımı İçin Malzemeler 600 gram süt dana eti1 tane soğan1 tane kırmızı kapya biber2 tane orta uzunluk patates2 tane orta uzunluk havuç6 tane beyaz mantar1 tane olgun domates1 yemek kaşığı salça5 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı sıcak su 200 ml1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Kemikli Et Haşlama Tanımı İçin Gereçler 1 yemek kaşığı sıvı yağ1 kilo kemikli et2 adet orta uzunluk patates4 adet havuç1 adet küçük uzunluk soğan10 su bardağı su1 yemek kaşığı tuz Kemikli Et Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle etleri biraz kavuralım. Akabinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt