Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Soslu Nefis Et Yemeği Antrikot

Sebzeli Soslu Nefis Et Yemeği Antrikot
0
88

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
sebzeli-soslu-nefis-et-yemegi-antrikot.jpg

Sebzeli Soslu Nefis Et Yemeği Antrikot Tanımı İçin Gereçler

• 5 adet dana antrikot (Eti dananın, dilediğiniz rastgele bir yerinden kullanabilirsiniz, orta kalınlıkta el büyüklüğünde parçalar olması yeterli)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet iri uzunluk kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 2, 5 su bardağı kaynar su (İçine ben, 1 adet et bulyon katarak eritip kullandım)
  • 2 tatlı kaşığı dolusu kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu dağ kekiği
  • 1 çay kaşığı karabiber (Tane öğütülmüş)
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1, 5 çay kaşığı tuz kullandım
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta ve yarım çay bardağı soğuk su karıştırılacak.
  • 15 adet minik patates
  • 1 adet iri uzunluk kapya biberi
  • 15 adet mantar
  • 15 adet küçük havuç
  • 1 tas kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sebzeli Soslu Nefis Et Yemeği Antrikot Tanımı Yapılışı

1. Bir tepsi içine patates ve havuçların kabuklarını soyup, mantarların saplarını çıkarıp koyalım.
  2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik şekilde doğrayıp tabakta bekletelim. Tümü hazır olsun.
  3. Kapya biberini jülyen şekilde doğrayalım. İnce uzun.
  4. Derin bir ölçek içine kaynar suyu ve et bulyonu koyup eritelim (dileyen sade su, yada varsa gerçek et suyu da kullanabilir).
  5. 4- sonra; geniş bir tavayı ocağa alıp yağ koymadan, en yüksek ateşte uygunca kızdıralım.
  6. Etleri sığdığı kadar dizip artlı önlü 2-3 dakika kızartarak mühürleyelim. Etin suyu içine hapsolsun.
  7. Tüm etlerin yüzeylerini kızarttıktan sonra; öbür geniş ve derin bir tavayı ocağa alalım tereyağını ekleyip eritelim.
  8. Soğanı koyup kavuralım.
  9. Üzerine salçasını ek edip az daha kavuralım. Sıcak su ve baharatlarını ek edelim.
  10. Kaynayınca içine etleri yerleştirelim. Kapak örtüp kısık ateşte 1 saat pişirelim.
  11. Bizde bu sırada başka bir tava içine, sıvı yağ koyup en yüksek ateşte patatesleri 2 dk kavuralım.
  12. Üzerine havuçları ekleyip az daha kavuralım sonra mantarları bütün halde koyup 2 dakikada bu türlü soteleyelim. Ve ocaktan alalım.
  13. Sostaki etin, kullandığınız et cinsine nazaran pişme müddeti değişecektir.
  14. Birinci 1 saatten sonra çatal batırıp etleri denetim ediniz yumuşamış ise vakti gelmiş demektir.
  15. Yumuşamış etlerin üzerine, 5 dk kavrulmuş olan zerzevatları dökelim ve tuzunu katalım karıştıralım bu halde daima bir, 20 dk kapak örtülü biçimde pişirelim.
  16. Mühlet sonunda nişastalı suyunu da katalım. 10 dakikada bu türlü pişirelim sosunun kıvamı eksiksiz olsun.
  17. Sonra kapya biberini ekleyip 10 dk daha pişirip maydanoz katalım, tadını tuzunu etini denetim edip pişince ocaktan alıp sıcak servis edelim.
  18. Pişme mühletleri büsbütün herkesin, ocağına, kullandığı gerece ve etin çeşidine nazaran değişecektir.

858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt