Sebzeli Soslu Nefis Et Yemeği Antrikot Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet dana antrikot (Eti dananın, dilediğiniz rastgele bir yerinden kullanabilirsiniz, orta kalınlıkta el büyüklüğünde parçalar olması yeterli)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet iri uzunluk kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 2, 5 su bardağı kaynar su (İçine ben, 1 adet et bulyon katarak eritip kullandım)
- 2 tatlı kaşığı dolusu kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı dolusu dağ kekiği
- 1 çay kaşığı karabiber (Tane öğütülmüş)
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- 1, 5 çay kaşığı tuz kullandım
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta ve yarım çay bardağı soğuk su karıştırılacak.
- 15 adet minik patates
- 1 adet iri uzunluk kapya biberi
- 15 adet mantar
- 15 adet küçük havuç
- 1 tas kıyılmış maydanoz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sebzeli Soslu Nefis Et Yemeği Antrikot Tanımı Yapılışı
- Bir tepsi içine patates ve havuçların kabuklarını soyup, mantarların saplarını çıkarıp koyalım.
- Soğanı ve sarımsağı yemeklik şekilde doğrayıp tabakta bekletelim. Tümü hazır olsun.
- Kapya biberini jülyen şekilde doğrayalım. İnce uzun.
- Derin bir ölçek içine kaynar suyu ve et bulyonu koyup eritelim (dileyen sade su, yada varsa gerçek et suyu da kullanabilir).
- 4- sonra; geniş bir tavayı ocağa alıp yağ koymadan, en yüksek ateşte uygunca kızdıralım.
- Etleri sığdığı kadar dizip artlı önlü 2-3 dakika kızartarak mühürleyelim. Etin suyu içine hapsolsun.
- Tüm etlerin yüzeylerini kızarttıktan sonra; öbür geniş ve derin bir tavayı ocağa alalım tereyağını ekleyip eritelim.
- Soğanı koyup kavuralım.
- Üzerine salçasını ek edip az daha kavuralım. Sıcak su ve baharatlarını ek edelim.
- Kaynayınca içine etleri yerleştirelim. Kapak örtüp kısık ateşte 1 saat pişirelim.
- Bizde bu sırada başka bir tava içine, sıvı yağ koyup en yüksek ateşte patatesleri 2 dk kavuralım.
- Üzerine havuçları ekleyip az daha kavuralım sonra mantarları bütün halde koyup 2 dakikada bu türlü soteleyelim. Ve ocaktan alalım.
- Sostaki etin, kullandığınız et cinsine nazaran pişme müddeti değişecektir.
- Birinci 1 saatten sonra çatal batırıp etleri denetim ediniz yumuşamış ise vakti gelmiş demektir.
- Yumuşamış etlerin üzerine, 5 dk kavrulmuş olan zerzevatları dökelim ve tuzunu katalım karıştıralım bu halde daima bir, 20 dk kapak örtülü biçimde pişirelim.
- Mühlet sonunda nişastalı suyunu da katalım. 10 dakikada bu türlü pişirelim sosunun kıvamı eksiksiz olsun.
- Sonra kapya biberini ekleyip 10 dk daha pişirip maydanoz katalım, tadını tuzunu etini denetim edip pişince ocaktan alıp sıcak servis edelim.
- Pişme mühletleri büsbütün herkesin, ocağına, kullandığı gerece ve etin çeşidine nazaran değişecektir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.