elektronikci
FD Üye
Nefis Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı su
- 100 gram tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı un
- 2 adet büyük yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- Çikolata sosu
Nefis Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamurunu hazırlayalım ,bir tencereye suyu ve tereyağ koyup kaynamaya başlayınca unu ilave edelim 10 dakika pişirelim.
- Daha sonra 15 dk kadar soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca içine tek tek yumurtayı kıralım karıştıralım çok güzel karıştırmak gerekiyor.
- Sonra bu hamuru yağlı kağıt üstüne tatlı kaşığı dolusu tepsiye tek tek koyalım 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişecek.
- Muhallebisi için süt, şeker, un ,yumurtayı orta ateşte sürekli karıştıralım kaynamaya başlayınca vanilini koyup kapatalım.
- Ayrı bir kapta hazır çikolata sosunu hazırlayalım.
- Pişen hamurumuzun ilk sıcaklığı çıkınca bıçak yardımı ile ortalarını kesip muhallebiyi koyup kapatalım kaselere paylaştıralım.
- En son üstüne ılık çikolata sosunu dökelim.
Yumurta kokusu hiç yok. Afiyetle ????.
Nefis Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.