elektronikci
FD Üye
Nefis Pastane Şeker Paresi Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşak tereyağı
- 5 çay bardağı un denetimli ekleyelim
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Az limon suyu
Nefis Pastane Şeker Paresi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti için; su ve şekeri tencereye alıp kaynayınca 10 dk daha kaynatıp, soğumaya bırakılır.
- Hamur için; tüm sıvılar karıştırılır akabinde irmik ve vanilya kabartma tozunu ekleyip, denetimli formda un ekleyelim orta yumuşak bir hamur olmalı.
- İstediğiniz üzere biçim randıman yağlanmış tepsiye alınır, üzeri çatalla çizilir ve yumurta sarısı sürülür.
- 175 derecede pişirelim. Şeker paremiz fırından çıkınca soğuyan şerbeti dökelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz
tanımı deneyeceklerden fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.