Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Muzlu Piramit Pasta

Hoş geldin! eng.koseoglu tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Nefis Muzlu Piramit Pasta
0
63

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
nefis-muzlu-piramit-pasta-1.jpg

Nefis Muzlu Piramit Pasta Tanımı İçin Gereçler

  • 2 paket petibör bisküvi
Kreması için:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 tepelemek yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşı nişasta (mısır)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Ortası için:
  • 2 tane büyük muz
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti (sade)
  • Süt (krem şantiyi yapmak için)
  • Streç sinema
Süslemek için:
  • 80 gram bitter çikolata (benmari tarzı eritilmiş)
  • Toz antep fıstığı (arzu ettiğiniz materyallerle istek ettiğiniz halde süsleyebilirsiniz)

Nefis Muzlu Piramit Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak krema için gerekli olan süt, şeker, un ve nişastamızı tenceremize alıp orta ateşte yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  2. Pişen kremamızın içine vanilya ve yağımızı ekleyip karıştırıyoruz ve biraz ılıklaşması için kenara alıyoruz.
  3. Streç sineması yahut pak bir poşeti uzunlamasına tezgahımıza seriyoruz.
  4. Bisküvilerimizi enine yan yana olacak halde 3 sıra, dikine 5 sıra diziyoruz.
  5. Krema sürüp tekrar tıpkı hizada bisküvileri diziyoruz, tekrar kremamızdan sürüyoruz.
  6. Ortadaki yani 2. Sıraya bisküvi dizmiyoruz. Yalnızca 1. Ve 3. Dikey sıraya bisküvi dizip üzerine krema sürüyoruz. Ortadaki yalnızca 2 kat bisküvi dizmiş olduğumuz bisküvilerin krema sürüp üzerine muzları yerleştiriyoruz.
  7. Muzlar ortada kalacak halde sağdaki ve soldaki bisküvileri ortada birleştirip piramit biçimini veriyoruz.
  8. Streç sineması ortada buluşturup mandal ile tutturuyoruz.
  9. Pastayı buzdolabında 4 saat dinlendiriyoruz.
  10. Pastamız dinlenirken krem şantimizi ve süslemek için kullanacağımız çikolatamızı hazırlıyoruz.
  11. Dolapta dinlenen pastamızı servis tabağımıza alıp strecini çıkartıp etrafına krem şantimizi sürüyoruz.
  12. Her tarafına şantimizi sürdükten sonra erttiğimiz çikolatamızla istediğimiz üzere süslüyoruz.
  13. En son üzerine toz antep fıstığı serpip istediğimiz dekor eserleriyle süslüyoruz. Anlatımı uzun lakin üretimi çok kolay bir pasta tanımı. Muzlu piramit pastanız hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????????.
 
858,505Konular
982,757Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt