Leziz Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler 250 gr dana kuşbaşı1 adet yeşil biber1 adet domatesTuzluKarabiberKekikZeytinyağ Beğendi İçin ; 1 adet büyük zirve patlıcan2 yemek kaşığı tereyağ1, 5 yemek yemek kaşığı un2 kadeh sütKarabiberTuz Lezzetli Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı Etler tencereye alınarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirilirsonra zeytinyağ eklenir biberler küp küp doğranır onlarda eklenirKavrulmaya bırakılır daha sonra domatesler küp küp doğranır eklenirBaharatlarda eklenir 23 dakika kavrulunca 1 kadeh su eklenir kapağı kapatılır pişmeye ve suyunu çekmeye bırakılır Suyunu çekince altı kapatılırBeğendisi için başta patlıcan közlenir kenara alınır Tavaya tereyağ eklenir daha sonra un eklenerek kavrulurKavrulunca süt yavaş yavaş eklenir tortulanmış olmasın dikkat edin Tuzlu ve karabiber de eklenirKözlenen patlıcan ince ince doğranır kıvam bölge karışıma eklenir bir iki karıştırılır altı kapatılırTabağa önce beğendi yayılır sonradan etler üstüne koyulur Afiyet olsun sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.