Nefis Biberli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 700gr kadar un
- 1 su bardağı süt sıcak ( 250ml)
- 150ml sıvı yağ
- 1 paket kuru maya (7gr)
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz toz şeker
- 2 adet kırmızı biber ( küçük doğranmış)
- 150gr kadar beyaz peynir gazi
- Biraz karışık otlar ( dereotu, nane, kekik)
- Üzeri için yumurta sarısı ve biraz şeker ekleyip karıştıralim.
Nefis Biberli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıcak sütü bir boş kaseye alalım içerisine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra un, tuz yumurtanın beyazını ek edelim ve yoğuralım.
- Kıvamı yumuşak olan bir hamur elde edelim. Unumuza bağlı şayet çok cıvık bir hamursa biraz daha un eklenebilinir.
- Son olarak küçük doğranmış biberleri, peynirimizi ve otlarımızı ekleyelim ve devam yoğuralım.
- Hamurumuzu yaklaşık bir saat kadar dinlendirelim.
- Daha sonra tepsimizin üzerine yağlı kağıt seriyoruz. Hamurlarımızı küçük modüller koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve şekeri karıştırıp sürüyoruz. İsteğe nazaran susam da eklenebilinir.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
.