Neden Spor Yapılır,
Neden Spor Yaparız,
Spor Yapmanın onemi
1 Dolaşım ve solunum sisteminin kapasitesinde artışı sağlar (Kardiovaskuler dayanıklılık)
Dolaşımsolunum sisteminin dayanıklılığı, belirli bir sure boyunca buyuk kas aktivitelerinin yerine getirilmesi icin destekte bulunma becerisidir Sık sık işittiğimiz aerobik egzersizler “oksijenle yapılan, orta şiddetli yuklenme veren, uzun sure devam eden egzersizler anlamına gelmektedir Kalbimiz de bir kastır ve diğer tum kaslar gibi bir egzersiz programına devam ederek, onun buyukluğunu ve kuvvetini arttırabiliriz Yapılan egzersiz sonucunda kalbimiz daha guclu hale gelecek ve daha etkili bir organ olacaktır Gelişmiş bir kalpte, her atımında daha fazla kan pompalayacağı icin bir dakikada ki atım sayısı azalacaktır Boylelikle artan kan akışı sayesinde kaslara daha fazla oksijen taşınacaktır Tum bunların sonunda yoğun bir aktivitenin sonunda gorulen yorgunluk daha gec ortaya cıkacak ve yorgunluk sonrası toparlanma daha erken olacaktır
2 Kas kuvvetinin ve dayanıklılığının artışını sağlar
Kas dayanıklılığını arttırır, yorgunluğu hissetmeden, daha uzun sureli yoğun calışmayı sağlar Kemik yoğunluğunu arttırarak kemiklerin guclenmesini sağlar
3 Esneklik yeteneğinin geliştirilmesini sağlar
İyi bir eklem hareketliliği sağlayarak kas yaralanmalarına ve ağrılarına karşı yuksek oranda direnc gostermeyi sağlar
4 Vucut Kompozisyonunun ideal duruma gelmesini sağlar
* Kilo vermeye yardımcı olur, kişinin doğasına gore vucut şeklinin ideal forma girmesine yardımcı olur
* Pek cok baş ağrısı ceşidinin giderilmesine yardımcı olur
* Sırt ağrılarını onler
* Sigarayı bırakmada yardımcıdır
* Daha kolay ve iyi uyumaya yardım eder
* Oksijen alım kapasitesini arttırır
* Dinlenme anındaki kalp atım sayısını, yani nabzı duşurur
* Denge ve koordinasyonu geliştirir
* Sağlıkla ilgili harcamalarda azalmaya yol acar
* Zihinsel sağlığa etki eder
* Stresle daha kolay ve etkili başa cıkmayı sağlar
* İnsanın kendine olan guvenini geliştirir
* İşte verimliliği arttırır
* Daha fazla enerji vererek, gunluk yaşamın gereklerini daha kolay yerine getirmeye yardımcı olur
* Yeni insanlarla tanışmak ve yeni arkadaşlar edinmek icin idealdir
* Yaşam kalitesini arttırır
Kaynak: sporiumfitnesscom
Neden Spor Yaparız,
Spor Yapmanın onemi
1 Dolaşım ve solunum sisteminin kapasitesinde artışı sağlar (Kardiovaskuler dayanıklılık)
Dolaşımsolunum sisteminin dayanıklılığı, belirli bir sure boyunca buyuk kas aktivitelerinin yerine getirilmesi icin destekte bulunma becerisidir Sık sık işittiğimiz aerobik egzersizler “oksijenle yapılan, orta şiddetli yuklenme veren, uzun sure devam eden egzersizler anlamına gelmektedir Kalbimiz de bir kastır ve diğer tum kaslar gibi bir egzersiz programına devam ederek, onun buyukluğunu ve kuvvetini arttırabiliriz Yapılan egzersiz sonucunda kalbimiz daha guclu hale gelecek ve daha etkili bir organ olacaktır Gelişmiş bir kalpte, her atımında daha fazla kan pompalayacağı icin bir dakikada ki atım sayısı azalacaktır Boylelikle artan kan akışı sayesinde kaslara daha fazla oksijen taşınacaktır Tum bunların sonunda yoğun bir aktivitenin sonunda gorulen yorgunluk daha gec ortaya cıkacak ve yorgunluk sonrası toparlanma daha erken olacaktır
2 Kas kuvvetinin ve dayanıklılığının artışını sağlar
Kas dayanıklılığını arttırır, yorgunluğu hissetmeden, daha uzun sureli yoğun calışmayı sağlar Kemik yoğunluğunu arttırarak kemiklerin guclenmesini sağlar
3 Esneklik yeteneğinin geliştirilmesini sağlar
İyi bir eklem hareketliliği sağlayarak kas yaralanmalarına ve ağrılarına karşı yuksek oranda direnc gostermeyi sağlar
4 Vucut Kompozisyonunun ideal duruma gelmesini sağlar
* Kilo vermeye yardımcı olur, kişinin doğasına gore vucut şeklinin ideal forma girmesine yardımcı olur
* Pek cok baş ağrısı ceşidinin giderilmesine yardımcı olur
* Sırt ağrılarını onler
* Sigarayı bırakmada yardımcıdır
* Daha kolay ve iyi uyumaya yardım eder
* Oksijen alım kapasitesini arttırır
* Dinlenme anındaki kalp atım sayısını, yani nabzı duşurur
* Denge ve koordinasyonu geliştirir
* Sağlıkla ilgili harcamalarda azalmaya yol acar
* Zihinsel sağlığa etki eder
* Stresle daha kolay ve etkili başa cıkmayı sağlar
* İnsanın kendine olan guvenini geliştirir
* İşte verimliliği arttırır
* Daha fazla enerji vererek, gunluk yaşamın gereklerini daha kolay yerine getirmeye yardımcı olur
* Yeni insanlarla tanışmak ve yeni arkadaşlar edinmek icin idealdir
* Yaşam kalitesini arttırır
Kaynak: sporiumfitnesscom