Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

namaz sureleri ve anlamları

namaz sureleri ve anlamları
0
172

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Namaz Sureleri
Namaz surelerinin anlamları
Namazda okunan sureler ve surelerin anlamları

Fatiha SUresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim

Elhamdu lillahi rabbil'alemin Errahmanir'rahim Maliki yevmiddin İyyake na'budu ve iyyake neste'in, İhdinessıratel mustakim Sıratellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdUbi aleyhim ve leddallin

Fatiha SUresinin Anlamı (Manası)

Hamd, alemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Gunu'nun sahibi olan Allah'a mahsustur (Allahım!)

Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir

Fil SUresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim

Elem tere keyfe fe'ale rabbuke bi ashabii fil Elem yec'al keydehumfi tadliylin ve ersele aleyhim tayren ebabile termiyhim bihicaretin min sicciylin fece'alehum ke'asfin me'kUl

Fil SUresinin Anlamı (Manası)

Rabbinin fil ashabına ne etteğini gormedin mi? O, onların duzenlerini boşa cıkarmadı mı? Ve uzerlerine suru suru ebabil kuşları gondermedi mi? Ki her biri onlara ateşte pişirilmiş camurdan taşlar atmışlardı Allah (u Teala), onları kurt yeniği yaprağa ceviriverdi

Nas SUresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim

Kul e'Uzu birabbin nasi melik'innasi ilah'innasi min şerril ves'vas'il hannasi ellezi yuvesvisu fi sudUr'innasi minel cinneti vennas

Nas SUresinin Anlamı (Manası)

De ki: Gerek cinden ve gerekse insanlardan olsun, insanların kalplerine vesvese veren o sinsi vesvesecinin şerrinden in¬sanların Rabbi, yegane halikı, maliki ve ma'budu olan Allah (celle celal)'a sığınırım

Felak SUresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim

Kul e'Uzu birabbil felakı min şerri ma halaka ve min şerri gasikın iza vakabe ve min şerrin neffasati fil ukadi ve min şerri hasidin iza hased

Felak SUresinin Anlamı (Manası)

De ki: Yarattığı şeylerin şerrinden, karanlığı coken gecenin şerrinden, duğumlere ufleyen nefeslerin şerrinden, hasedini acıklayan ve hasediyle hareket eden hasetcinin şerrinden, sabahın Rabbine sığınırım

İhlas SUresi ve Anlamı

İhlas SUresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim

Kul huvallahu ehad Allah'ussamed lem yelid ve lem yUled ve lem yekUn lehu kufuven ehad

İhlas SUresinin Anlamı (Manası)

« De ki: O Allah birdir, buyukluk onda nihayet bulmuştur, daim ve bakidir, her şeyden mustağni ve her dileğin merci'dir Doğmamış, doğurmamıştır Hic bir eşi ve benzeri yoktur

Tebbet SUresi ve Anlamı
Tebbet yeda ebi Lehebin ve tebbe ma agna anhu maluhu ve ma keseb seyasla naren zate lehebin vemre'etuh hammale'tel hatab fi cidiha hablun min mesed

Tebbet SUresinin Anlamı (Manası)

Ebu Leheb'in iki eli kurusun Kendisi de kurudu gitti Ona ne malı ne kazancı yaramadı O da, gerdanında bukulmuş bir ip olduğu halde odun hammalı olarak karısı ile birlikte alevli bir ateşe atılacaklar

Nasr SUresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim

Iza ca'e nasrullahi vel'fethu ve re'eytennase yedhulUne fi diniilahi efvacen fesebbih bi hamdi Rabbike vesiağfirhu innehu kane tevvaba

Nasr SUresinin Anlamı (Manası)

« Vaktaki Allah (u Teala'nın nusreti gelir, fetih erişir ve insanların akın akm Allah'ın dinine girdiklerini gorursun Artık teşbih et, Rabbine hamdeyle ve mağfiretini dile Muhakkak ki Allah (u Teala) istiğfar edenlerin tevbelerini kabul edicidir

Kafirun SUresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim

Kul ya eyyuhel kafirUne la a'budu ma ta'budUne ve la entum abidUne ma a'bud ve la ene abidun ma abedtum ve la entum abidUne ma a'bud lekum dinikum veliye diyn

Kafirun SUresinin Anlamı (Manası)

« De ki: Ey kafirler, ben sizin tapmakta olduğunuz putlara tapmam Siz de benim ma'buduma tapanlardan değilsiniz Ve ben sizin taptıklarınıza asla tapıcı olmadım Siz de benim ma'buduma tapıcılardan değilsiniz Sizin dininiz size, benim dinim bana

Kevser SUresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim

inna a' taynakelkevser fesalli lirabbike venhar inne sanı eke huvel ebter

Kevser SUresinin Anlamı (Manası)

« Biz sana kevseri verdik, o halde sen de Rabbin icin namaz kıl, kurban kes Asıl zurriyetsiz olan, sana buğzedenin kendisidir

Maun SUresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim

Era eytellezi yukezzibu biddin fezalikellezi yedu'ul yetime ve la yehuddu ala taamil miskin fev ey lun lil musaliiyne elleziyne hum an salatihim sahune elleziyne hum yuraune ve yemneun'elmaun

Maun SUresinin Anlamı (Manası)

Dini yalanlayanı gordun mu? İşte, yetime fena muamele eden, yoksulu doyurmak icin başkalarını teşvik etmeyen odur Vay hallerine o namaz kılanlara ki, namazlarından gafildirler Riyakarlık ederler, zekat vermeyi de men'eylerler

Kureyş SUresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanir rahim

Li iylafi kureyşin iylafihim rıhle'teş şitai vessayf felya'budU Rabbe hazel beyti ellezi et'amehum min cU'in ve amenehum min havf

Kureyş SUresinin Anlamı (Manası)

« Kureyşin alışkanlıkları icin, kışın Yemen'e ve yazın Şam'a goc etmeğe ulfet ettirdikleri icin bu beytin Rabbine iba¬det etsinler ki, onları aclıktan kurtarıp doyurdu ve korkudan emin kıldı