teknolojiuzmani
FD Üye
Muzlu Sarma Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 kilo süt
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 vanilya
- 1.5 su bardağı şeker
- 4 adet muz
- Elinizde kakaolu bisküvi varsa onu kullanın benim elimde olmadığı için böyle yaptım
- Tam buğday unlu eti burçak bisküvi
- 1 yemek kaşığı kakao
Muzlu Sarma Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bisküvimizi rondodan geçirelim.
- Muhallebiye geçelim. Tencereye yağımızı ve unumuzu koyup biraz kavuralım.
- Ardından nişasta ya da ekleyip tekrar bir kavuralım.
- Sonra tencereye kenara çekip sütü yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştıralım topaklanmalar olacaktır bu yüzden orta ateşte topaklar eriyene kadar pişirelim.
- Ocaktan almadan önce şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Az da olsa topak kalacağı için bunu blendrdan geçirelim. Pürüzsüz bir kıvam alacaktır.
- Bisküvilerimize tepsiye eşit bir şekilde dağıtalım.
- Üzerine de sıcak muhallebimizi gezdirelim. Soğumaya bırakalım.
- Bu arada muzlarımızı dilimleyelim.
- Ben muzu 4 eş parçaya bölüp kullandım büyük geldi o yüzden ????
- Siz isterseniz 1 muzu 8 eş parçaya bölebilirsiniz. Daha iyi oluyor ????
- Soğuduktan sonra yukarıdan aşağıya 3e bölelim.
- Muzumuzu koyup alttan spatula yardımıyla ileri saralım. Bu şekilde sararak bitirelim ????. Servis yapalım ????.
- İstediğimiz şekilde süsleyelim ???? Toplamda 12 adet tavuk göğsü oluyor ???? İsterseniz dolapta dinlendirebilirsiniz Bu tarif ayşenur tem adlı kullanıcıdan esinlenerek yapılmıştır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.