teknolojiuzmani
FD Üye

Muzlu Sarma Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 kilo süt
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 vanilya
- 1.5 su bardağı şeker
- 4 adet muz
- Elinizde kakaolu bisküvi varsa onu kullanın benim elimde olmadığı için böyle yaptım
- Tam buğday unlu eti burçak bisküvi
- 1 yemek kaşığı kakao
Muzlu Sarma Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bisküvimizi rondodan geçirelim.
- Muhallebiye geçelim. Tencereye yağımızı ve unumuzu koyup biraz kavuralım.
- Ardından nişasta ya da ekleyip tekrar bir kavuralım.
- Sonra tencereye kenara çekip sütü yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştıralım topaklanmalar olacaktır bu yüzden orta ateşte topaklar eriyene kadar pişirelim.
- Ocaktan almadan önce şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Az da olsa topak kalacağı için bunu blendrdan geçirelim. Pürüzsüz bir kıvam alacaktır.
- Bisküvilerimize tepsiye eşit bir şekilde dağıtalım.
- Üzerine de sıcak muhallebimizi gezdirelim. Soğumaya bırakalım.
- Bu arada muzlarımızı dilimleyelim.
- Ben muzu 4 eş parçaya bölüp kullandım büyük geldi o yüzden ????
- Siz isterseniz 1 muzu 8 eş parçaya bölebilirsiniz. Daha iyi oluyor ????
- Soğuduktan sonra yukarıdan aşağıya 3e bölelim.
- Muzumuzu koyup alttan spatula yardımıyla ileri saralım. Bu şekilde sararak bitirelim ????. Servis yapalım ????.
- İstediğimiz şekilde süsleyelim ???? Toplamda 12 adet tavuk göğsü oluyor ???? İsterseniz dolapta dinlendirebilirsiniz Bu tarif ayşenur tem adlı kullanıcıdan esinlenerek yapılmıştır.