Muz Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet orta uzunluk muz (çok olgun olmasın)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- Yarım paket vanilya
Muz Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yayvan bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatalım.
- Akışkan kıvama gelince limon suyunu ek edip karıştıralım.
- Dilimlediğimiz muzu yavaşça tencereye koyalım.
- Ocağın altını kısalım zira çok kabarıyor.
- 5 dk kadar kaynadıktan sonra vanilya ek edip ocağı kapatalım.
- Dilerseniz vanilya koymayabilirsiniz.
- Sıcak sıcak kavanozlara koyup kapağını kapatalım.
- Bu ölçülerden 425 ml lik 2 kavanoz çıktı.
Muz Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.