Dut Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 2 kg dut (Siyah beyaz dut ikisi de olur)
- 5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Dut Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel dutların saplarını ayıklayın saplarıyla da yapabilirsiniz fakat görsel olarak koparmanızı tavsiye ederim sonra uygunca yıkayıp suyunu süzelim.
- Derin bir tencereye dutları koyalım şekeri suyu da ek edip yüksek ateşte kaynatalım püf noktası orta ara üzerinde oluşan beyaz köpükleri alalım.
- Sonra ocağı kısalım 1,5-2 saat pişirelim (Dutlar dağılır diye hiç korkmayın katiyetle dağılmıyor)
- Ocağı kapatmadan limon tuzunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp kapatalım kışın yemek isterseniz sıcak sıcak kavanozlara boşaltıp (Kapakları yeni olsun) ağzını sıkıca kapatıp zıt çevirelim.
- Soğuyunca karanlık bir yerde koruma edelim şayet çabucak tüketecekseniz tencerede yeterlice bekletip soğuyunca kavanozlara koyup buzdolabında koruma ediniz afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.