
Mulihiye (Suriye Usulü) Tanımı İçin Materyaller
- 400 gr mulihiye
- 500 gram tavuk göğsü
- 10 dış sarımsak
- 3 yemek kaşığı küzübra(kuru kişniş çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet limon
Mulihiye (Suriye Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel mulihiyeyi soğuk suda bekletelim ,yumuşayana kadar.
- Şayet sıcak suda yaparsanız sünecek bamya üzere o yüzden soğuk suda bekletelim.
- Tavuğumuzu haşlayalım .
- Tenceremizin içine sıvı yağımızı koyup dövülmüş sarımsağımızı koyuyoruz.
- Akabinde biraz kavurduktan sonra içine kişniş katalım, ondan sonra kavurmaya devam edelim.
- Akabinde suda beklettiğimiz mulihiyeyi süzerek suyunu büsbütün süzdükten sonra sarımsak ve kişnişin içine katalım ve güzelce yavaş yavaş kavuralım.
- Akabinde içine tavuklarımızı atıp tekrar yavaş bir formda kavurmaya devam edelim.
- Sonra üstüne haşladığımız tavuğun suyunu 2 su bardağı yada siz istediğiniz kadar koyabilirsiniz ister sulu ister kuru ben 2 su bardağı yakın tavuk suyu koydum.
- Kapağını kapatıp tencerenin pişmeye bırakıyoruz ve 15-20 dakika sürüyor zati ve piştikten sonra üzerine bol limon sıkmayı unutmayın.
- Limonu bol sıkarsanız hakikaten de tadı eksiksiz oluyor ben bol limonu sevdiğim için yaptım siz sevmiyorsanız sıkmayabilirsiniz .
- Tekrar suriyelilere özel capse pirinçinden pilav yapıp yanına ikram edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun????????????????????????????.