Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mulihiye (Suriye Usulü)

Mulihiye (Suriye Usulü)
0
34

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
mulihiye-suriye-usulu.jpg

Mulihiye (Suriye Usulü) Tanımı İçin Materyaller

• 400 gr mulihiye
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 10 dış sarımsak
  • 3 yemek kaşığı küzübra(kuru kişniş çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet limon

Mulihiye (Suriye Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel mulihiyeyi soğuk suda bekletelim ,yumuşayana kadar.
  2. Şayet sıcak suda yaparsanız sünecek bamya üzere o yüzden soğuk suda bekletelim.
  3. Tavuğumuzu haşlayalım .
  4. Tenceremizin içine sıvı yağımızı koyup dövülmüş sarımsağımızı koyuyoruz.
  5. Akabinde biraz kavurduktan sonra içine kişniş katalım, ondan sonra kavurmaya devam edelim.
  6. Akabinde suda beklettiğimiz mulihiyeyi süzerek suyunu büsbütün süzdükten sonra sarımsak ve kişnişin içine katalım ve güzelce yavaş yavaş kavuralım.
  7. Akabinde içine tavuklarımızı atıp tekrar yavaş bir formda kavurmaya devam edelim.
  8. Sonra üstüne haşladığımız tavuğun suyunu 2 su bardağı yada siz istediğiniz kadar koyabilirsiniz ister sulu ister kuru ben 2 su bardağı yakın tavuk suyu koydum.
  9. Kapağını kapatıp tencerenin pişmeye bırakıyoruz ve 15-20 dakika sürüyor zati ve piştikten sonra üzerine bol limon sıkmayı unutmayın.
  10. Limonu bol sıkarsanız hakikaten de tadı eksiksiz oluyor ben bol limonu sevdiğim için yaptım siz sevmiyorsanız sıkmayabilirsiniz .
  11. Tekrar suriyelilere özel capse pirinçinden pilav yapıp yanına ikram edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun????????????????????????????.
Mulihiye (Suriye Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt