teknolojiuzmani
FD Üye

Harika Tuzlu Yer Fıstığı (Fırında) Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo yer fıstığı (kabuklu yahut kabuksuz)
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
Kusursuz Tuzlu Yer Fıstığı (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şayet kabuklu yer fıstığınız var ise kabuklarından ayırmanız gerekiyor.Süre buna nazaran değişir olağan benim yarım kilo yapmam bayağı sürdü ????.
- Ayrılan yer fıstıklarını tozu gitmesi için süzgeç ile durulayın.
- Bu sırada fırını önden ısıtmayı unutmayın, 180 derece yetecektir.
- Duruladığınız fıstıkları suyunu süzmesi için birkaç dk bekletin.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. (fıstıkların yapışmaması için önemli).
- Suyu süzülen nemli fıstıklara 1 tatlı kaşığı un serpip her tarafına yedirin.
- Unu eşit dağılan fıstığın üzerine 2 tatlı kaşığı tuz serpin ve birebir biçimde karıştırın. (tuz oranını sevip sevmeme durumunuza nazaran ayarlayabilirsiniz).
- Önden ısıtılmış fırına fıstıklar girmeye hazır ????.
- Yaklaşık 30 -35 dk kadar pişirmek yetiyor. Lakin bu süreçte dikkat etmeniz gereken her 10 dakikada bir fıstıkları çıkarıp tahta kaşık yardımı ile karıştırmak.Böylece hem tabanına yapışmasını engelliyoruz hem de her yeri eşit pişiyor.
- Kavrulan fıstıkları en az 10 dakika bekletip servis edebilirsiniz ????????.
Harika Tuzlu Yer Fıstığı (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı