
Eksiksiz Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı kaynamış su
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet yeşil soğan
- 1 adet salatalık
- 1 adet limon
- 2 yemek kaşığı salça
- Kahvaltılık sos
- Karabiber
- Tuz
- Nar ekşisi
- Yağ
Eksiksiz Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgurları kapaklı bir kaba alalım.
- İçine yarım çay kaşığı tuz ve yarım limon sıkalım .
- Üzerine 2 bardak kaynamış suyu döküp ağzını kapatarak dinlenmeye alalım.
- İnce ince doğranmış bir soğanı 1 çay bardağı yağda kavuralım .
- Üzerine 1 adet rendelenmiş havucu alıp 2-3 dk daha kavuralım.
- 2 yemek kaşığı salça ile yarım yemek kaşığı kahvaltılık sosu üzerine koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Maydanoz ,yeşil soğanı yıkayıp ince ince doğrayalım.
- Salatalığı da küçük küçük doğrayalım ve bir kaba alalım .
- Üzerine yarım limon, tuz ve isteğimiz kadar nar ekşisi dökelim.
- Geniş bir kapta suyunu çekmiş olan bulgur ile kavurduğumuz sosu düzgünce birbirine yedirelim .
- Üzerine hazırladığımız maydanoz ve soğan karışımını döküp karıştıralım. Herkese afiyet olsun.